ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή-LIVE:Σκληρό «ροκ» για τις τηλεοπτικές άδειες-Όλοι εναντίον όλων

13:33 - 29 Ιαν 2016 | Πολιτική
Βουλή-LIVE:Σκληρό «ροκ» για τις τηλεοπτικές άδειες-Όλοι εναντίον όλων
Βγήκαν από νωρίς τα μαχαίρια στην Βουλή στην συζήτηση της τροπολογίας για το ΕΣΡ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπήκαν δυναμικά στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση με αποτέλεσμα ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς να δέχεται τα βέλη των βουλευτών και να ακούγονται μέχρι και χαρακτηρισμοί.

Λοβέρδος VS Παππάς: «Είσαι άσχετος, δεν θα τραμπουκίζεις-Ανακαλέστε»

 «Άγρια» κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

«Δεν είστε υπουργός Βόρειας Κορέας και δεν θα επιτρέψουμε σε υπουργό να μετατρέψει το κοινοβούλιο σε χουντικό κοινοβούλιο, να μετατρέψει την χώρα σε χώρα που δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα», είπε σε έντονο ύφος ο Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος στον υπουργό.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή του Νίκου Παππά, ο οποίος κάλεσε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να ανακαλέσει.

«Είσαι άσχετος. Να καθίσεις κάτω. Ντροπή σου. Είσαι άσχετος. Να μιλάς καλά σε εμένα. Εδώ δεν θα τραμπουκίζεις. Πέντε χρόνια σας έχουμε υποστεί, δεν μας φοβίζετε», απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο Ν. Παππάς κατέθεσε ρύθμιση, βάσει της οποίας προβλέπεται ότι ο αριθμός των καναλιών θα εγκρίνεται από την εθνική αντιπροσωπεία, κατόπιν δικής του εισήγησης.

«Είστε άσχετοι με το θέμα»

Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

«Για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας που μίλησε ο κ. Βορίδης, νομίζω ότι τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Λάππας είναι απολύτως σαφή για το ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», τόνισε στο Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Αλλά η ουσία έχει σημασία. Και επί της ουσίας έθεσε τα ζητήματα και ο κ. Βορίδης και οι μετέπειτα ομιλητές», συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης.

«Θεωρώ, και το λέω ευθύτατα ότι είστε άσχετοι για το θέμα. Είστε άσχετοι επί της ουσίας του θέματος. Νομίζω ότι θα μπορέσετε να διαβάσετε τα πραγματικά επιχειρήματα που κάνουν βιώσιμο ή μη βιώσιμο και αναγκαστικά διαπλεκόμενο, το νέο τοπίο. Αυτά έχουν κατατεθεί εδώ και χρόνια, και προ κρίσης, δηλαδή όταν η διαφημιστική πίτα ήταν μεγαλύτερη, ενώ τώρα είναι μικρότερη. Τι μας ζητάτε; Ξεκαθαρίστε το», τόνισε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Αστραπές» Λεβέντη: «Κατεβάσατε τα παντελόνια και υπογράψατε τα πάντα»

Δριμύ κατηγορώ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Κατεβάσατε τα παντελόνια και υπογράψατε τα πάντα» ανέφερε ο κ. Βασίλης Λεβέντης, θυμίζοντας σε πολλούς την φράση του κ. Πάνου Καμμένου προς την τότε κυβέρνηση «στα τέσσερα».

«Επί πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι έχει άλλες λύσεις, ότι θα ενώσει τον Νότο και θα πολεμήσει την Μέρκελ» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην Βουλή για να προσθέσει: «Όταν όμως είδε ότι είχαν ζάχαρη, αλεύρι και ρύζι πανικοβλήθηκε και μια ωραία βραδιά πήγε και κατέβασε τα παντελόνια και τα υπέγραψε όλα».

«Ισχυριζόταν ότι έχει λύσεις και παρέσυρε μια ολόκληρη κοινωνία. Ανάθεμα αν ήξεραν οι πολίτες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου τι είχε υπογράψει ο Τσίπρας» συνέχισε ο κ. Λεβέντης για να υποστηρίξει «τώρα έρχεται με την υπογραφή του να ζητήσει από την κοινωνία να πληρώσει. Μόνο η κοινωνία όχι αυτοί. Από τους αγρότες θέλετε να τα πάρετε από τους εαυτούς σας όχι. Έχει γίνει συντεχνία η Βουλή».

Παρακολουθήστε LIVE τη συνεδρίαση στη Βουλή

Τελευταία τροποποίηση στις 17:27 - 29 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.