ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαψεύδει ο Βέλγος: «Δεν του είπα να πετάξει τους πρόσφυγες»

16:12 - 29 Ιαν 2016 | Πολιτική
Διαψεύδει ο Βέλγος: «Δεν του είπα να πετάξει τους πρόσφυγες»
Αρνείται κατηγορηματικά ο Βέλγος υφυπουργός αρμόδιος για το άσυλο και την μετανάστευση, Τεο Φράνκεν ότι ζήτησε από τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης, Γιάννη Μουζάλα να πετάμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα.

Ο Τέο Φράνκεν, έκανε δηλώσεις τόσο την περασμένη Τετάρτη όσο και την Πέμπτη σε ΜΜΕ της χώρας του λέγοντας ότι αρνείται ότι προέτρεψε τον Έλληνα Υπουργό να απωθούνται οι μετανάστες στη θάλασσα.

«Σε καμία περίπτωση δεν κάλεσα τον Έλληνα συνάδελφό μου σε απωθήσεις μεταναστών, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πνίγονταν», τόνισε και πρόσθεσε: «Λυπάμαι βαθύτατα για τις γκροτέσκες αυτές δηλώσεις. Το Βέλγιο είναι μια χώρα με σεβασμό και υψηλά πρότυπα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υποδοχή των αιτούντων άσυλο και την παροχή διεθνούς προστασίας». Ο ίδιος Υπουργός σημειώνει ότι η διαμάχη αυτή έρχεται «τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένη στην ευρωπαϊκή συζήτηση για τη μετανάστευση».

Ο Υφυπουργός αναφέρει ακόμη ότι ο προκειμένου ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μετεγκατάστασης μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν οι χώρες όπου καταφθάνουν οι μετανάστες - και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή - δεν αφήνουν τους μετανάστες να επιλέξουν πού θέλουν να εγκατασταθούν. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα τα κέντρα ταυτοποίησης (hotspots) στην Ελλάδα να λειτουργούν υπό ευρωπαϊκή διοίκηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.