ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Πέραμα με το μισό υπουργικό ο Αλέξης Τσίπρας

11:40 - 30 Ιαν 2016 | Πολιτική
Στο Πέραμα με το μισό υπουργικό ο Αλέξης Τσίπρας
Τέσσερις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Περάματος, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδευόμενος από υπουργούς και βουλευτές της περιοχής, επισκέφθηκε το πρωί το δημαρχείο της πόλης.

Οι δράσεις αφορούν στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή ζεστού γεύματος σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από το υπουργείο Εργασίας, ανάπτυξη υποδομών με τη συνδρομή της ΜΟΜΑ και τον εκσυχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίου.
Ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με το δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για όλα τα θέματα της περιοχής ενώ συνοδευόταν από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, το υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα,τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ήταν προγραμματισμένη για τις 09:30 το πρωί, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταφθάνει λίγα λεπτά αργότερα.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει διπλό σκοπό. Ο πρώτος έχει να κάνει με την εξαγγελία τεσσάρων προγραμμάτων: Ενός για την σίτιση των παιδιών στα σχολεία, ενός οδικού δικτύου, μίας πρωτοβουλίας για θέσεις κοινωφελούς εργασίας, αλλά και σχετικά με την εγκαινίαση ενός κολυμβητηρίου στην περιοχή.

Παράλληλα, όμως, στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκεκριμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού να υπερτονίσει την ρητορική του Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού σχετικά το κοινωνικό πρόσημο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Περάματος και είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο του Περάματος, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση ξεκινά άμεσα έργα στην περιοχή και ειδικότερα στο Άνω Πέραμα. Ολα αυτά με την βοήθεια τόσο του υπουργείου Άμυνας, όσο και της ΜΟΜΑ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Από την επόμενη εβδομάδα προχωράμε στο λεγόμενο "ζεστό γεύμα". Δεν είναι ένα συσσίτιο κρίσης. Είναι μια παρέμβαση που σε άλλες χώρες είναι κάτι συνηθισμένο», δήλωσε παράλληλα ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο πρόγραμμα σίτισης στιο δημοτικό σχολείο Περάματος.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας που ξεκινά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα για το Πέραμα, έκανε λόγο για 510 θέσεις εργασίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.