ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκίνηση διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα με τους Θεσμούς

17:16 - 30 Ιαν 2016 | Πολιτική
Εκκίνηση διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα με τους Θεσμούς
Ξεκινά από τη Δευτέρα η διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής των Θεσμών που, σύμφωνα με πληροφοριες απο το υπουργείο Οικονομικων, αυτή τη φορά, θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Η πρώτη θα διαρκέσει λίγες μέρες, καθώς θα υπάρξει διάλειμμα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Στη συνέχεια, και μετά, φυσικά, το διάλειμμα, οι Θεσμοί θα επιστρέψουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση

Οπως και να έχει, οι επικεφαλής του κουαρτέτου βρίσκονται σήμερα επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Χίλτον και η κυβέρνηση πλέον βάζει τα δυνατά της για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό. Nα σημειωθεί επίσης, ότι στο ξενοδοχείο έχουν ληφθεί Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας για την προστασία του Κουαρτέτου μετα και τις τελευταίες επιθέσεις.

Δημοσιονομικά και ασφαλιστικό στο επίκεντρο

Σημειωμένο με... κεφαλαία γράμματα στην κυβερνητική ατζέντα βρίσκεται το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, με το κυβερνητικό επιτελείο να διαμηνύει ότι για την Κυβέρνηση η περικοπή των κύριων συντάξεων, παραμένει «κόκκινη γραμμή». Την ίδια ώρα, οι δανειστές επιμένουν να θεσπιστεί εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγησης της εθνικής σύνταξης, ενώ θέλουν μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης και να μην αυξηθούν οι εισφορές.

Στις υπόλοιπες... σημειώσεις του Μαξίμου, βρίσκεται η ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τα ενεργειακά (ΑΔΜΗΕ-ΔΕΗ) και τα δημοσιονομικά. Ειδικά για το τελευταίο, οι δανειστές φαίνεται να θετούν τη δική τους «κόκκινη γραμμή», αφού το ανοιχτό δημοσιονομικό κενό για το 2017-2018 είναι ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι θα μεταφραστούν σε... μέτρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:25 - 30 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.