ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταγγελίες που προκαλούν αμηχανία στο Μαξίμου

12:54 - 01 Φεβ 2016 | Πολιτική
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταγγελίες που προκαλούν αμηχανία στο Μαξίμου
Ηχηρή απάντηση δίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή συνέντευξη του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην «Καθημερινή» στην οποία επιτέθηκε στην προκάτοχό του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «η γυναίκα είχε απασφαλίσει», «έκανε bullying» και ότι η συμπεριφορά της κρατήθηκε εντός τειχών, προκειμένου να μην εκτεθεί η Αριστερά.

Με μακροσκελή ανακοίνωση στην προσωπική της ιστοσελίδα, χαρακτηρίζει την ηγετική ομάδα Τσίπρα "αδίστακτους πολιτικούς τυχοδιώκτες", καταλογίζει στον ίδιο τον κ. Βούτση, "μοχθηρία και υποκρισία" και κάνει λόγο για "σεξιστικό παραλήρημα", "ιταμό ύφος" και "ακατάσχετη λασπολογία", υποσχόμενη μια ακόμα πιο θερμή συνέχεια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως παρουσιάζουν όσα αναφέρει ότι διαδραματίστηκαν πέντε ημέρες μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου, όταν κλήθηκε στο Μαξίμου. Ιδού τι διαμείφθηκε σύμφωνα με την μαρτυρία της.

Τσίπρας: «Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή Δικτατορία»

 

«Στις 9 Ιουλίου 2015 αργά το απόγευμα προς βράδυ, όταν ο Τσίπρας με κάλεσε στο γραφείο του, με την παρουσία Βούτση-Φλαμπουράρη, για να μου ανακοινώσει ότι θα φέρει με διαδικασία κατεπείγοντος «εξουσιοδότηση συμφωνίας» στα αγγλικά, την οποία μου επέδειξε, του δήλωσα τη διαφωνία μου και προσπάθησα επί 2ωρο να του εξηγήσω ότι αυτό αποτελούσε ευθεία παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και καίρια αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας.

Εμβρόντητη άκουσα τον Τσίπρα να λέει, ενώπιον των Βούτση και Φλαμπουράρη, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί, ότι «μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία» μπορεί αντεπεξέλθει στην κατάσταση.

 

Ζήτησα τότε από τον Α. Τσίπρα να μιλήσουμε οι δυο μας, κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε, αλλά στο οποίο οι Βούτσης-Φλαμπουράρης συγκατένευσαν και αποχώρησαν. Εις μάτην προσπάθησα να τον αποτρέψω από το να φέρει το προσχέδιο συμφωνίας, που αποτέλεσε και ταφόπλακα, την επόμενη ημέρα.

Εις μάτην προσπάθησα να του εμφυσήσω αυτοπεποίθηση και δημοκρατικό φρόνημα, την ώρα που ο ίδιος μου ανέλυε ότι «δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία, αλλά θέλει, με την εξουσιοδότηση, να εξαντλήσει τη δυνατότητα να δείξει καλή θέληση, ώστε να είναι σαφές ότι φταίνε οι δανειστές που δεν υπήρξε συμφωνία».

Θεωρούσα ότι είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο καταβεβλημένο και πανικόβλητο, ενώ η πραγματικότητα απέδειξε ότι ο Τσίπρας προσπαθούσε με έμμεσους τρόπους να προετοιμάσει το έδαφος για αυτό που είχε προσυμφωνήσει και, ταυτόχρονα, να δικαιολογηθεί ενώπιόν μας με πειστικές αφηγήσεις».

Φίλης: «Θα σε τελειώσουμε»!

Ανάλογο ενδιαφέρον έχουν και τα γεγονότα της επόμενης μέρας, όταν μπροστά στην επιμονή της Προέδρου, όπως λέει η ίδια, να τηρηθούν στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, για τη συζήτηση της συμφωνίας, εισέβαλε ένα κυβερνητικό και κομματικό κλιμάκιο στο γραφείο της στη Βουλή, προκειμένου να κάνει «διάβημα».

«Βούτσης και Φίλης ωρύονταν: «τι νομίζεις ότι κάνεις; Κάνεις πραξικόπημα»! φώναζε ο Ν. Βούτσης. «Θα σε τελειώσουμε, το κατάλαβες; Στο ξανάπα και θα γίνει», φώναζε ο Ν. Φίλης, χτυπώντας και οι δύο τα χέρια τους στο γραφείο μου.


Είπα στον Ν. Βούτση να προσέχει πώς μου μιλάει και να μην μου ξανα-απευθύνει τη λέξη «πραξικόπημα», να αντιλαμβάνεται πού απευθύνεται και να συμπεριφέρεται αναλόγως. Ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι παίρνει πίσω την λέξη «πραξικόπημα» και ότι μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά.


Ζήτησα από το Ν. Φίλη να περάσει έξω από το γραφείο μου (ήταν η δεύτερη φορά που με απειλούσε ότι «θα με τελειώσουν»), πράγμα που δεν έκανε και συνέχισε να απειλεί, να χτυπάει τα χέρια του στο γραφείο μου και να φωνάζει ότι θα με τελειώσουν και θα φύγω εγώ από το γραφείο αυτό.


Ο Χ. Μαντάς ψέλλιζε «Όχι έτσι, Νίκο», ενώ Γ. Μπαλάφας και Δ. Τζανακόπουλος παρέμεναν σιωπηλοί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.