ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για το προσφυγικό

15:48 - 01 Φεβ 2016 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για το προσφυγικό
Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ειδικά για το πρώτο εξάμηνο, το οποίο ήταν «ένα χαμένο εξάμηνο» στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ενώ επανέλαβε πως θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, είπε μετά το τέλος της συνάντησης ότι «έγινε σε κλίμα συνεννόησης, υπήρξε σύγκλιση ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται κοινή αντιμετώπιση. Υπήρξαν και διαφωνίες, αλλά και προσπάθεια για σύγκλιση, ενώ η όποια κριτική έγινε μέσα σε όρια αξιοπρέπειας».

 

Στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχε στη συνάντηση, επιβεβαίωσε το καλό κλίμα, αλλά επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι το θέμα έχει εθνικές διατάσεις: «Η αίσθηση που αποκόμισαμε είναι πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε ''κόκκινο συναγερμό''». Σε ερώτηση αν συζητήθηκε η έξοδος από τη Σένγκεν, απάντησε «μιλούσαμε όλοι γνωρίζοντας πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα, ο κ. Μουζάλας έχει επίγνωση των δυσκολιών».

 

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε πως η συζήτηση ήταν ουσιαστική. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ασκήθηκε κριτική για την πολιτική του πρώτου εξαμήνου που ήταν ένα μείγμα απραξίας και αμηχανίας: «Εμείς στη ΝΔ το θεωρούμε χαμένο εξάμηνο για το προσφυγικό, τώρα όμως έχουμε μία νέα κατάσταση η ένταση και το εύρος του ζητήματος είναι εθνικών διαστάσεων. Διαπιστώθηκαν συγκλίσεις και αποκλίσεις η ΝΔ θα συμβάλει με πρωτοβουλίες».

 

Την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, αλλά και να ενημερωθεί για τα hotspots ενώ στις 15 Φεβρουαρίου έχει καλέσει τους 27 πρέσβεις των χωρών της ΕΕ στην Ελλάδα, για να τους επισημάνει τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις.


Στις 17 Φεβρουαρίου, στη Σύνοδο του ΕΛΚ, θα συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως οι κ.κ. Γιούνκερ, Ντολ, Βέμπερ, Μοσκοβισί κ.ά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.