ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση: Σπριντ για hots spots-Χαμηλοί τόνοι απέναντι στο κουαρτέτο

17:14 - 01 Φεβ 2016 | Πολιτική
Κυβέρνηση: Σπριντ για hots spots-Χαμηλοί τόνοι απέναντι στο κουαρτέτο
«Μέχρι τις 15/2 θα είναι πάση θυσία έτοιμα τα hot spots» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές αποτυπώνοντας το κλίμα συναγερμού που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 18ης Φλεβάρη.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο οι ίδιες πηγές τονίζουν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, «ωστόσο περίπου η διαπραγμάτευση θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες». «Κρατάμε χαμηλούς τόνους για διαπραγμάτευση που ξεκινάμε σήμερα» τονίζουν ενώ επιβεβαιώνουν ότι οι επικεφαλής θα φύγουν την Παρασκευή και θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα όπως σημειώνεται τα νούμερα του Μεσοπρόθεσμου θα οριστικοποιηθούν τώρα και θα έρθει στη Βουλή αργότερα.

Σε σχέση με το ασφαλιστικό αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση μονομερούς ενέργειας από την πλευρά μας». Όπως τονίζεται η κυβέρνηση έχει έτοιμες τρεις αντιπροτάσεις αν επιμείνουν οι δανειστές σε μειώσεις κυρίων συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή την αξιολόγηση θα τεθούν το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το δημοσιονομικό, ενώ την άνοιξη θα ανοίξει  το φορολογικό όμως οι βασικοί άξονες θα μπουν τώρα. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρουν ότι η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η αξιολόγηση θα κρατήσει δύο μήνες. Ωστόσο μένει να φανεί αν θα κρατηθεί ο στόχος των 4 εβδομάδων. Επίσης από το Μέγαρο Μαξίμου σε σχέση με τους αγρότες αναφέρουν ότι η εμμονή στο διάλογο είναι δεδομένη

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.