ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: «Ήθελαν την αποπληρωμή του χρέους ή έχουν κρυφό σχέδιο;»

13:49 - 02 Φεβ 2016 | Πολιτική
Βαρουφάκης: «Ήθελαν την αποπληρωμή του χρέους ή έχουν κρυφό σχέδιο;»
Τα βέλη του προς τη γερμανική πλευρά στρέφει ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι η Μέρκελ και το επιτελείο της δεν επιθυμούσαν την αποπληρωμή του χρέους αλλά είχαν και κάποιο κρυφό σχέδιο.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξοφληθούν τα ελληνικά χρέη απέναντι στη Γερμανία, «δεδομένου ότι η χώρα έχει απολέσει το ένα τρίτο των δημοσίων εσόδων και του ΑΕΠ της, οι τράπεζες δεν είναι καν σε θέση να παράσχουν δάνεια σε επικερδείς επιχειρήσεις».

Με αυτά δεδομένα αυτά, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, «απομένει το ερώτημα αν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αθήνα με τις ευλογίες του Βερολίνου βοηθούν πραγματικά την Ελλάδα να εξοφλήσει τα χρέη της απέναντι στη Γερμανία».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προβαίνει στην υπόθεση ότι η πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα κατά κύριο λόγο η αποπληρωμή των δανείων και θέτει το ερώτημα μήπως η γερμανική κυβέρνηση έχει «εντελώς διαφορετικές, κρυφές προθέσεις».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, δεν θα ήταν ανάρμοστο για τους Γερμανούς πολίτες «να αναλογιστούν μήπως υπάρχει εκεί όντως ένα άλλο, κρυφό σχέδιο. Ένα σχέδιο που ελάχιστα έχει να κάνει με την ανάκαμψη της Ελλάδας – πολύ περισσότερο όμως με την επιθυμία να ελέγχονται οι μελλοντικές εξελίξεις στη Μαδρίτη, τη Ρώμη και το Παρίσι», καταλήγει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:54 - 02 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.