ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg:Το ασφαλιστικό είναι το μεγαλύτερο «crash test» για την κυβέρνηση

12:00 - 04 Φεβ 2016 | Πολιτική
Bloomberg:Το ασφαλιστικό είναι το μεγαλύτερο «crash test» για την κυβέρνηση
Ως τη μεγαλύτερη επιβεβαιώση της κοινωνικής και κοινοβουλευτικής δύναμης του Αλέξη Τσίπρα βλέπει το πρακτορείο Bloomberg, το ασφαλιστικό, τονίζοντας παράλληλα πως διακυβεύεται και η ίδια η πολιτική επιβίωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο θέλοντας να μεταφέρει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, μεταφέρει την κατάσταση στο αναγνωστικό της κοινό, μέσα από τα μάτια ενός 38χρονου δικηγόρου, του Σωκράτη Βρυσόπουλου.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Σωκράτης Βρυσόπουλος δεν είναι ένας τυπικός "μαχητής"». Ο 38χρονος νομικός που εξειδικεύεται σε τραπεζικά θέματα, συμμετέχει στην εδώ και ένα μήνα αποχή που έχει αποφασίσει ο Δικηγορικός Σύλλογος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυβερνητικό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Όπως λέει, η κυβέρνηση σακάτεψε τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, αυξάνοντας τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές για έναν νέο δικηγόρο με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ κατά 27%, στα 13.800 ευρώ».

«Μία μεταρρύθμιση υποτίθεται ότι είναι η νέα βάση που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την τωρινή κατάσταση», λέει ο Βρυσόπουλος, ο οποίος άνοιξε το δικό του δικηγορικό γραφείο το 2011. «Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση σε καμία περίπτωση. Είναι ένας τρόπος για να πάρουν περισσότερα λεφτά ώστ να αποπληρώσουν τα δάνεια της χώρας», προσθέτει.

Οι αγρότες μπλοκάρουν τις εθνικές οδούς και οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις καθώς τα συνδικάτα προχωρούν στην πρώτη για φέτος 24ωρη πανελλαδική απεργία και πορεία κατά των προτάσεων για το ασφαλιστικό της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Τσίπρα.

Αυτοαπασχολούμενοι, γιατροί, οδηγοί ταξί και μηχανικοί συμμετέχουν επίσης στη διαμαρτυρία ενώ οι μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες αναμένεται να επηρεαστούν καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν είτε σε 24ωρη απεργία είτε σε στάσεις εργασίας σε μετρό, λεωφορεία, πλοία και αεροπορικές μεταφορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 04 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.