ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαμιμίκος: Ανοιχτή σε συνεργασίες η Ν.Δ.

14:14 - 05 Φεβ 2016 | Πολιτική
Παπαμιμίκος: Ανοιχτή σε συνεργασίες η Ν.Δ.
Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας σε άρθρο του στην "Καθημερινή", που τιτλοφορείται «ένα μέτωπο λογικής», σημειώνει πως, κατά τη γνώμη του, «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιτρέπει τη δυνατότητα ύπαρξης ιδεολογικών τάσεων.

Να γίνει στην πράξη ένας χώρος ιδεολογικής ζύμωσης Κεντρώων, Φιλελεύθερων, Κοινωνικά Φιλελεύθερων, Δεξιών, Μεταρρυθμιστών κ.α.», ενώ προσθέτει πως είναι μοναδική ευκαιρία να ξεμπερδεύει το κόμμα οριστικά από τις προσωπολατρικές συνιστώσες και «να προχωρήσει σε ένα θεσμοκεντρικό μοντέλο, ικανό να συγκεράσει τις επιμέρους διαφορές και να αποδώσει στο δημόσιο διάλογο καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές».

 

Αυτό που έχει ενδιαφέρον ωστόσο, είναι η υπόμνηση του ότι πρέπει η Νέα Δημοκρατία να είναι ανοιχτή ως μεγάλο κόμμα σε συνεργασίες με τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς και όχι μόνο.


Συγκεκριμένα, αναφέρει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πρέπει να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο ώστε σε εποχές σαν και αυτή που δραματικά βιώνουμε, να μπορεί να συνεργαστεί και να συνδεθεί με τα σύγχρονα ρεύματα, τα δίκτυα πολιτών, κόμματα και προσωπικότητες ικανές και αποφασισμένες να στηρίξουν μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, προκειμένου να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη».

 

Σημειώνει μάλιστα, πως μέσα από αυτή τη συμπόρευση, θα δημιουργηθεί ένα μέτωπο λογικής, που όχι μόνο θα απαλλάξει τη χώρα από το λαϊκισμό αλλά θα εφαρμόσει στην πράξη όλες τις αλλαγές εκείνες που θα βγάλουν τη χώρα οριστικά από το τέλμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:40 - 05 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.