ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινήσεις πολλαπλών ταχυτήτων στην ΕΕ - Συνάντηση στη Ρώμη

13:39 - 10 Φεβ 2016 | Πολιτική
Κινήσεις πολλαπλών ταχυτήτων στην ΕΕ - Συνάντηση στη Ρώμη
Τα ιδρυτικά της μέλη της Ένωσης λένε πως η ΕΕ βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters, με αφορμή τη συνάντηση των 6 κρατών μελών που ίδρυσαν την τότε ΕΟΚ στη Ρώμη.
«Η ΕΕ είναι αντιμέτωπη με "κρίσιμους καιρούς" και όλα τα μέλη της πρέπει να παραγκωνίσουν τα εγωϊστικά τους συμφέροντα και να διαχειρισθούν προβλήματα όπως την μετανάστευση και την τρομοκρατία», τόνισαν στην κοινή τους δήλωση οι ΥΠΕΞ της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου αναφέρει το Reuters.

 

Σύμφωνα με τo AP έξι ιδρυτικά μέλη της ΕΕ τόνισαν χθες την δέσμευσή τους να αναζητήσουν μια «πιο στενή από ποτέ» ένωση εν όψει της συνόδου κορυφής, της επόμενης εβδομάδας, όπου η Βρετανία αναμένεται να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με σκοπό να πείσει το σκεπτικιστικό κοινό ότι πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ. 

 

Οι ΥΠΕΞ της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου τόνισαν σε κοινή τους δήλωση ότι επαναβεβαιώνουν την «ισχυρή τους δέσμευση στην Ευρώπη και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και καλούν όλα τα κράτη μέλη να ενταχθούν». Μια τέτοια εξέλιξη στρέφεται εναντίον των όρων που θα θέσει ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον στην επικείμενη σύνοδο κορυφής αναφέρει το AP.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.