ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Die Zeit: Όλοι εναντίον Τσίπρα

12:39 - 12 Φεβ 2016 | Πολιτική
Die Zeit: Όλοι εναντίον Τσίπρα
"Όλοι εναντίον Τσίπρα" είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit που σχολιάζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις γράφοντας ότι η Αθήνα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το κείμενο της εφημερίδας αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των αγροτών επισημαίνοντας ότι πραγματοποιούνται σε ιδιαίτερα νεαυραλγικά σημεία της χώρας ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αγρότες από 68 περιοχές της Ελλάδας ξεχύνονται στους δρόμους.

 

«Με τα τρακτέρ τους να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους, το Σαββατοκύριακο οι αγρότες σχεδιάζουν μία μεγάλη πορεία στην Αθήνα» γράφει η εφημερίδα.

 

«Οι αγρότες είναι οργισμένοι με την κυβέρνηση των Αθηνών αλλά και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Για τον πρωθυπουργό Τσίπρα , οι αγρότες είναι ένας από τους κλάδους που έχει να παλέψει. Όλοι διαδηλώνουν ενάντια στην μεταρρύθμιση που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για το συνταξιοδοτικό» καταλήγει το άρθρο.

 

Αντιμέτωπη με διπλό Grexit

 

Το news.de από την άλλη, αναφέρει ότι εκτός από τους αγρότες, η ελληνική κυβέρνηση είναι ήδη αντιμέτωπη και με "διπλό" Grexit αφού όπως επισημαίνει, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει να σκεφτεί την πιθανή αποχώρηση της χώρας του από τη ζώνη του ευρώ αλλά και από τη ζώνη του Σένγκεν λόγω της προσφυγικής κρίσης.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.