ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάμπριελ-Στάϊνμαϊερ: «Ψευδολύση» η αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν

12:14 - 13 Φεβ 2016 | Πολιτική
Γκάμπριελ-Στάϊνμαϊερ: «Ψευδολύση» η αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν
Ως «ψευδολύση» χαρακτηρίζουν ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υπουργός εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμαϊερ, την αποπομπή της Ελλάδας από τη συνθήκη της Σένγκεν.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους επιστολή που απευθύνεται προς τους ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ένωσης, ζητούν από την ΕΕ να αναλάβει κοινή δράση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

 

Συγκεκριμένα οι δύο Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί τονίζουν: «Ο επίσημος ή ο de facto αποκλεισμός μιας χώρας μέλους από τη Σένγκεν είναι μια ψευδολύση που δηλητηριάζει την ευρωπαϊκή συζήτηση. Κανείς δεν μπορεί να επαναπροσδιορίσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ειδικά αγνοώντας τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη". Στη συνέχεια προσθέτουν ότι "μια απόλυτη απομόνωση από όσους ζητούν προστασία θα ήταν αντίθετη στις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης. Αυτός δεν μπορεί να είναι ο δρόμος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας».

 

Από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ειρωνικά, απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι η διατήρηση των ανοικτών συνόρων εντός της ΕΕ δεν είναι τόσο σημαντική. «Ναι, υπήρχε ζωή και πριν από την Σένγκεν, όπως υπήρχε και πριν από την γερμανική επανένωση- εκεί τα σύνορα φυλάσσονταν ακόμη καλύτερα», σημείωσε ειρωνικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.