ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Welt: Ο Τσίπρας θέλει να "εξευμενίσει" τη Μέρκελ

14:02 - 16 Φεβ 2016 | Πολιτική
Welt: Ο Τσίπρας θέλει να "εξευμενίσει" τη Μέρκελ
Σε πρωτοσέλιδό της η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στα "ανταλλάγματα" που προσφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός προκειμένου να εξευμενίσει τη Γερμανίδα καγκελάριο. «Πρόκειται για deja vu: Η Αθήνα ζητά δισεκατομμύρια βοήθειας που είναι δύσκολο να λάβει».

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το προσφυγικό έναντι της νέας μείωσης των συντάξεων ενώ παρουσίαζει ολόκληρο το ιστορικό των τελευταίων μηνών της διαπραγμάτευσης αλλά και την πορεία του μεταναστευτικού.


Στο δημοσίευμα με τον τίτλο "Ο Τσίπρας υπολογίζει το ευαίσθητο σημείο της Μέρκελ" αναφέρει ότι η Αθήνα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη λήψη νέας οικονομικής βοήθειας, αλλά ο πρωθυπουργός θέλει να εξευμενίσει την καγκελάριο, βοηθώντας την στην προσφυγική κρίση.


Την όλη διαδικασία τη χαρακτηρίζει ως Déjà-vu ενώ σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, βλέποντας «το αβέβαιο πολιτικό του μέλλον αν μειώσει τις συντάξεις, επιδιώκει μια συμφωνία με τη Μέρκελ: Εκείνη θα κλείσει λίγο τα μάτια στις μεταρρυθμίσεις και εκείνος θα βάλει πλάτη στο προσφυγικό».


Δεν λείπουν όμως και οι ειρωνείες σε βάρος του Αλ. Τσίπρα για τα κατά καιρούς λεγόμενά του, όπως π.χ. ότι θα διώξει την τρόικα ή ότι δε θα πάρει νέο δάνειο, αλλά «τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους».


Ωστόσο κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι «δεν είναι προς συζήτηση» η επικείμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.