ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλος από την απομάκρυνση του Μ. Σφακιανάκη

08:57 - 18 Φεβ 2016 | Πολιτική
Σάλος από την απομάκρυνση του Μ. Σφακιανάκη
Η δυσμενής μετάθεση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία ο ίδιος συνέστησε από το μηδέν σε άλλο, δευτερεύουσας σημασίας πόστο, αποτελεί (δυσάρεστη) έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Το γεγονός μάλιστα ότι χρειάστηκε, προκειμένου να γίνει αυτό, επείγον σήμα του νέου Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ κ. Τσουβάλα προκαλεί εύλογους συνειρμούς, ότι ο αποπεμφθείς «ενόχλησε» κάποιους υψηλά ισταμένους με τις επιτυχείς του επιδόσεις και το έργο που καθημερινά επέδειξε. 

Ο κ. Σφακιανάκης μετατίθεται σε μία ανώδυνη και μάλλον ανενεργή υπηρεσία, στον Κλάδο Διοικητική Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, μετά τις τελευταίες κρίσεις της ΕΛΑΣ.

Ο ίδιος, διατήρησε μεν τον βαθμό του υποστρατήγου, αλλά η μετάθεσή του στην εν λόγω υπηρεσία η οποία διατάχθηκε με επείγον σήμα της ηγεσίας, θεωρείται σαφής υποβάθμιση και ερμηνεύεται ως οιονεί προάγγελος μελλοντικής αποστρατείας του.

Η απομάκρυνση του Σφακιανάκη θεωρείται απροσδόκητη, ενώ πηγές της ΕΛΑΣ σχολιάζουν ότι ενδεχομένως οφείλεται στο μένος υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Αστυνομίας στο πρόσωπό του, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι η παρουσία Σφακιανάκη επηρεάζει δυσμενώς τη δική τους πορεία και ιεραρχική ανέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποστράτηγος Σφακιανάκης δεν αποδέχεται την μετακίνηση και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:20 - 18 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.