ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραίτηση Σγουρίδη: Όλο το παρασκήνιο-Ποιος θα είναι ο διάδοχος

10:13 - 18 Φεβ 2016 | Πολιτική
Παραίτηση Σγουρίδη: Όλο το παρασκήνιο-Ποιος θα είναι ο διάδοχος
Ένα ξαφνικό ζήτημα που πλήττει την εικόνα της έχει να διαχειριστεί από χθες Τετάρτη (17/2/2016) η κυβέρνηση.

Ο κ. Σγουρίδης δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους αγρότες όπως οι προκάτοχοί του.

Η είδηση έσκασε σαν… βόμβα στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο κάλεσε τον υφυπουργό να προβεί σε ανασκευαστική δήλωση (κάτι που έπραξε), ωστόσο αυτή κρίθηκε ότι τελικά δεν ήταν αρκετή.

Οι διαστάσεις που είχε λάβει η υπόθεση στα ΜΜΕ ήταν πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα γύρω στις 8 το βράδυ ο κ. Σγουρίδης να μεταβεί στο πρωθυπουργικό γραφείο και ενώπιον της Όλγας Γεροβασίλη και του Τέρενς Κουίκ να θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού «για λόγους ευθιξίας».

Τυπικά, την όποια απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες.

Άγνωστο είναι ποιο πρόσωπο θα αναλάβει την συγκεκριμένη, όπως αποδεικνύεται, «ηλεκτρική καρέκλα», χωρίς να αποκλείεται να είναι και πάλι στέλεχος των ΑΝΕΛ προκειμένου να διατηρηθούν οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες.

Η δήλωση που άνοιξε τον ασκό του αιόλου

Το πρωί ο Παναγιώτης Σγουρίδης είχε δηλώσει –ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στην εκπομπή του MAXIMUM 93,6, αναφερόμενος στο θέμα των αγροτών, είπε:

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν... Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια», υποστήριξε.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν «δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός»», ο κ. Σγουρίδης απάντησε:

«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...», απάντησε. «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Όπως ο Παπανδρέου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος υφυπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.