ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακλήθηκε η αποπομπή Σφακιανάκη

16:16 - 18 Φεβ 2016 | Πολιτική
Ανακλήθηκε η αποπομπή Σφακιανάκη
Ανακλήθηκε η μετακίνηση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον κλάδο ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, καθώς έγινε δεκτή η προσφυγή του, που ζητούσε την ακύρωση της απόφασης.

Η απόφαση ανάκλησης και αποδοχής της προσφυγής του κ. Σφακιανάκη, προέκυψε έπειτα από παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που«αδειάζει» επί της ουσίας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλέσει τον κ. Σφακιανάκη, «δημοσιοσχετίστα».

Ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης είχε καταθέσει προσφυγή κατά της μετακίνησής στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, στην οποία ζητούσε την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για τις τοποθετήσεις των υποστρατήγων, μετακινήθηκε χθες βράδυ από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη θέση του προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Το «ξήλωμα» του από τη ΔΗΕ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζητούσαν επίμονα από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της «καρατόμησης» του.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 18 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.