ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναδίπλωση για Σφακιανάκη: Απομακρύνεται αλλά... θα ελέγχει!

20:31 - 18 Φεβ 2016 | Πολιτική
Αναδίπλωση για Σφακιανάκη: Απομακρύνεται αλλά... θα ελέγχει!
Απομακρύνεται από την σημερινή του θέση και θα γίνει βοηθός επιτελάρχης με εποπτεία -αλλά όχι τον έλεγχο- της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Ας πρόσεχε» ήταν το σχόλιο κυβερνητικής πηγής για τον υπουργό Τόσκα που κατηγόρησε τον Σφακιανάκη για δημόσιες σχέσεις.

Μετά από έντονο παρασκήνιο μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, η λύση που... αποφασίστηκε προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, η κυβέρνηση επιχείρησε να "ικανοποιήσει" και τις δύο πλευρές τοποθετώντας τον κ. Σφακιανάκη στη θέση του βοηθού επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά ταυτόχρονα μπορεί να διατηρεί την εποπτεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία προΐστατο μέχρι χθες.

Ωστόσο, στελέχη της αστυνομίας αλλά και της κυβέρνησης διαμηνύουν ότι θα τοποθετηθεί άλλος επικεφαλής της υπηρεσίας.

 

Χθες (17/2) ο υποστράτηγος Σφακιανάκης μετακινήθηκε στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. Το μεσημέρι της Πέμπτης, με νέα ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ δημοσιοποιήθηκε η απόφαση να ακυρωθεί η τοποθέτηση του κ. Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

«Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Η φημολογία ότι επίκειται ανάκληση της απόφασης για μετάθεση του κ. Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης εντάθηκε από το πρωί της Πέμπτης.

Κατά πληροφορίες, ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για την υποβάθμιση του υποστρατήγου Σφακιανάκη. Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν ακόμη και από ανώτατα μέλη της κυβέρνησης πολλαπλασιάστηκαν μετά τις πρωινές δηλώσεις του καθ' ύλην αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλή.

 

Λίγο μετά τις 13:30 υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο ΑλέξηςΤσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ διέψευδαν ότι μπορεί να υπάρξει ανάκληση της απόφασης για απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.