ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μητσοτάκης: Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση

22:52 - 18 Φεβ 2016 | Πολιτική
Κ. Μητσοτάκης: Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση
«Το κλείσιμο των συνόρων, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αποτελεί λύση αντιμετώπισης αυτού του πολύ μεγάλου προβλήματος» υπογράμμισε αναφορικά με το μεταναστευτικό στους συνομιλητές του στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετέσχε την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο μήκος αυτό, επανέλαβε, ότι είναι απολύτως απαραίτητο, η Ελλάδα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις, τις οποίες έχει αναλάβει, με την ολοκλήρωση όλων των δομών, που θα εξασφαλίζουν ασφαλή έλεγχο των συνόρων.

Εξίσου, όμως, απαραίτητη, όπως υπογράμμισε, είναι και η πολιτική της μετεγκατάστασης των προσφύγων στην Ευρώπη και πρέπει αυτή να ολοκληρώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
«Δεν είναι δυνατόν, η χώρα μας να δέχεται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καθημερινά και μόλις 400 άτομα να έχουν μετεγκατασταθεί στο πλαίσιο του προγράμματος του “relocation”», πρόσθεσε.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο πρόεδρος της ΝΔ, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ και με τον τέως Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέντρο Κοέλλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε στους συνομιλητές του, την ανάγκη «η Τουρκία να παίξει έναν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης» σημειώνοντας εμφατικά πως «χωρίς την ενεργό ανάμειξη της Τουρκίας οι ροές στο Αιγαίο δεν πρόκειται να μειωθούν».
Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά, επιμένοντας στη γραμμή σύμπλευσής με την κυβέρνηση:

«Ένα είναι το σημαντικό σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία: Δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών και δεν είναι η ώρα για εθνικές στρατηγικές.

Οι βασικές αξίες της Ευρώπης δοκιμάζονται πάνω στο προσφυγικό. Και η Ευρώπη θα πρέπει να μπορέσει να δρομολογήσει μια λύση ευρωπαϊκή για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος, το οποίο στη βάση του, είναι ευρωπαϊκό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.