ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος–Κουτσούμπας συμφωνούν: Να διαφυλάξουμε κοινωνική συνοχή- Εθνική κυριαρχία

17:32 - 19 Φεβ 2016 | Πολιτική
Παυλόπουλος–Κουτσούμπας συμφωνούν: Να διαφυλάξουμε κοινωνική συνοχή- Εθνική κυριαρχία
Την ανάγκη όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να υπερασπιστούν «από τη μία πλευρά την κοινωνική συνοχή και από την άλλη την εθνική μας κυριαρχία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σε μια κίνηση υπέρβασης που πυκνώνει το εθνικό μέτωπο, ο κ. Κουτσούμπας, επεσήμανε στον Πρόεδρο, την κρισιμότητα της συγκεκριμένης περιόδου, που κάνει απαραίτητη τη συζήτηση και την ανάλυση καίριων ζητημάτων, που απευθύνονται σε όλη την κοινωνία, όπως τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι προσφυγικές ροές, ώστε οι πολιτικοί της χώρας, να χαράξουν μια κοινή πορεία σε αυτά τα τόσο δύσκολα ζητήματα.


Σε απάντηση αυτής της έκκλησης, ο κ. Παυλόπουλος έσπευσε να συμμεριστεί τη θέση ότι στις παρούσες συνθήκες προέχει η υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής κυριαρχίας.

 

Ο διάλογος που καταγράφηκε πριν από την συνάντηση έχει αναλυτικά ως εξής:

 

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Κύριε Πρόεδρε, σε συνθήκες τόσο πυκνών οικονομικών πολιτικών εξελίξεων και στην χώρα μας και διεθνώς, κυρίως σε συνθήκες όξυνσης αντιθέσεων ανταγωνισμών είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναλυτική συζήτηση, η σωστή εκτίμηση, η πρόβλεψη για μια σειρά ζητήματα και βέβαια εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, η τοποθέτηση, οι προτάσεις και οι θέσεις.


Το ΚΚΕ έχει σαν βασικό του σκοπό – αυτό πιστεύουμε πρέπει να γίνεται άλλωστε σε όλη την ελληνική κοινωνία – ότι οι θέσεις και οι προτάσεις πρέπει να υπηρετούν πρώτα από όλα τους εργαζόμενους, τον λαό της πατρίδας μας, τους δημιουργούς όλου του πλούτου και βέβαια αυτούς όλους οι οποίοι υποφέρουν και βρίσκονται συνεχώς κάτω από απειλές αφαίρεσης δικαιωμάτων, κατακτήσεών τους και είναι μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, φτώχειας, ανεργίας, πολλών προβλημάτων, επεμβάσεων, πολέμων που δημιουργούν κύματα προσφυγικών ροών και στην περιοχή και ειδικά στην χώρα μας.
Τα οποία κυρίως οφείλονται σε αυτούς τους πολέμους, σε αυτές τις επεμβάσεις και πλήττουν όχι μόνο τους ξεριζωμένους, αλλά πλήττουν και τον λαό της πατρίδας μας που υποφέρει γύρω από αυτά τα προβλήματα. Και βεβαίως υπάρχουν και μεγάλοι κίνδυνοι εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων που αναζητούν να πάνε αλλού. Στα πλαίσια αυτά ζητήσαμε την συνάντηση μαζί σας.


Να συζητήσουμε, να σας θέσουμε κάποιους προβληματισμούς που έχουμε ως Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και βεβαίως από εκεί και πέρα να δούμε, να χαράξουμε μια πορεία μαζί με άλλα προβλήματα φυσικά που αντιμετωπίζει η χώρα».

 

Προκόπης Παυλόπουλος: Κύριε Γενικέ Γραμματέα, γνωρίζετε πάντοτε ότι τιμώ ιδιαίτερα τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος, ιδίως σε μια εποχή όπου όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις ενωμένες, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους, πρέπει να υπερασπισθούμε, όλοι μαζί, δύο καίριας σημασίας αγαθά:
Από την μία πλευρά την κοινωνική συνοχή και από την άλλη την εθνική μας κυριαρχία. Αυτοί οι δύο στόχοι είναι στόχοι εθνικοί, στόχοι τους οποίους οφείλουμε, όπως είπα πριν, να υπηρετήσουμε όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του Τόπου. Και σ’ αυτό το πλαίσιο, οι απόψεις του Κομμουνιστικού Κόμματος – τονίζω για μιαν ακόμη φορά - έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι η επαφή του με την κοινωνία, το ξέρουν όλοι, είναι συνεχής και αδιάλειπτη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.