ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Διπλωματικός πυρετός» για τη λύση του Αγροτικού

21:30 - 21 Φεβ 2016 | Πολιτική
Αγωνιώδη προσπάθεια καταβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να διασωθούν τα προσχήματα του διαλόγου με τους αγρότες και να κλείσει ένα πολιτικά επιζήμιο μέτωπο για την συγκυβέρνηση.

Στο Μαξίμου βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών υπό τον πρωθυπουργό, ενώ, την ίδια ώρα το μέτωπο των αγροτών εμφανίζεται κομμένο στα τρία.

Τα μπλόκα των Τεμπών και της Πελοποννήσου…φοράνε τα καλά τους προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Κι αφετέρου, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη επιμένοντας στην άκαμπτη θέση τους καταγγέλλουν τον διάλογο ως «προσχηματικό», ενώ τα 69 μπλόκα της Νίκαιας- έξω από τη Λάρισσα- διατυπώνουν ένα ειδικότερο διεκδικητικό πλαίσιο, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό την προσεχή Τρίτη.

Κυβερνητικοί κύκλοι, που σημείωναν την πρόθεση του πρωθυπουργού για συνεννόηση σημείωναν πριν από λίγη ώρα τα εξής:

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Ευελπιστούμε ότι στην συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου. Ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.