ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφυπνίσθηκε ο Επίτροπος Μούιζνιεκς-Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για το μεταναστευτικό

21:27 - 25 Φεβ 2016 | Πολιτική
Αφυπνίσθηκε ο Επίτροπος Μούιζνιεκς-Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για το μεταναστευτικό
Αρτι αφυνπνισθείς, ο Επίτροπος για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουϊζνιεκς, προκειται να δώσει ΑΥΡΙΟ το μεσημέρι στην δημοσιότητα, «βαρυσύμαντη» παρέμβαση του, για το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ευρώπη, αναγνωρίζοντας ότι για την επίλυση του δεν υπάρχει «μαγικό ραβδί» και προτείνοντας λύσεις επί χάρτου για την ...μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του.

 

Ως επιβάλλεται εκ της θέσεως του και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reporter.gr, ο Επίτροπος Μουϊζνιεκς πρόκειται, στην αυριανή του παρέμβαση, να στηλιτεύσει την πολιτική εκείνων των ευρωπαϊκών χωρών που ύψωσαν τείχη στα σύνορα τους, για την απαγόρευση της εισόδου προσφύγων και μεταναστών και να υπογραμμίσει ότι παρόμοιες πρακτικές, δεν συνάδουν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Ο Επίτροπος θα αναφερθεί στο «φαύλο-κύκλο» που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη με το πρόβλημα της μετανάστευσης και θα περιορισθεί, απλώς, να περιγράψει την δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ροής προσφύγων στη χώρα.

 

Στην συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα αναγνωρίσει το ...αυτονόητο, ότι δηλαδή η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πλεύσης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος, η οποία όμως, όπως θα «ομολογήσει», δεν μπορεί να γίνει άμεσα αλλά κατόπιν σχεδιασμού και σε μακροπρόθεσμη βάση.

 

Ελπίδες, ίσως, για μια γενικότερη αφύπνιση των λαών, ευελπιστείται να δημιουργήσει ο αφορισμός του Επιτρόπου Μουϊζνιεκς ότι, η Ευρώπη πρέπει να ρίξει το βάρος της στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στις συγκρούσεις στην Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

 

Κατά τα άλλα και όπως πληροφορούμεθα, στην «βαρυσύμαντη» παρέμβαση του ο Επίτροπος, θα περιορισθεί να... «συστήσει» στις ευρωπαΪκές κυβερνήσεις, να προχωρήσουν στα σχέδια μετεγκατάστασης προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία σ’ άλλες ευρωπαϊκές χώρες (σ.σ που όμως έχουν υψώσει τείχη και αρνούνται υποδοχή μεταναστών και προσφύγων), να εξασφαλίσουν ομαλή μετάβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν και να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους στις χώρες τους, όπου κινδυνεύουν.

 

Καταλήγοντας ο Επίτροπος θα γνωματεύσει ότι, «θα πρέπει να αυξηθεί η υποστήριξη στις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων μέσα και κοντά σε περιοχές συγκρούσεων» και βέβαια θα διαπιστώσει ότι, «τα μέτρα αυτά απαιτούν πολιτική ηγεσία και σημαντικούς πόρους! « (σ.σ που δεν υπάρχουν στην χειμαζόμενη από την κρίση Ευρώπη).

 

 

Στρασβούργο-Νίκος Ρούσσης

Τελευταία τροποποίηση στις 21:29 - 25 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.