ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παππάς:Φιλόδοξος ο στόχος για το σύνολο εσόδων από τα media

10:56 - 29 Φεβ 2016 | Πολιτική
Παππάς:Φιλόδοξος ο στόχος για το σύνολο εσόδων από τα media
Η κυβέρνηση βάζει χαμηλότερα τον πήχη για έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες δημιουργώντας έτσι εύλογα ερωτήματα για την ανάγκη κάλυψης του κενού αυτού με νέες πηγές εσόδων.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με συνέντευξη στο "Παρόν" χαρακτηρίζει φιλόδοξο το στόχο για 350 εκατ. σύνολο εσόδων από τα media.
«Αυτή η πρόταση ήταν στο κείμενο των 47 σελίδων, η οποία «έσπαγε» σε 3 μέρη. Τα ποσά από τη χρήση συχνοτήτων, από τον ειδικό φόρο τηλεόρασης και τη δημοπρασία. Αυτός ο στόχος αποδεικνύεται πολύ φιλόδοξος. Είμαστε πολύ μακριά από αυτό» αναφέρει.

Σε σχέση με τις άδειες εθνικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου αναφέρει ότι «η κατεύθυνση μας είναι αυτή τη στιγμή να μην δημοπρατήσουμε θεματικές άδειες. Αρά θα δημοπρατήσουμε άδειες γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας και περιφερειακές

Επίσης ο κ. Παππάς σημειώνει ότι ο νέος χάρτης συχνοτήτων που αφορά στην αύξηση των σημείων εκπομπής θα είναι έτοιμος κατά τη δημοπρασία ενώ τόνισε ότι οι όροι οικονομικής βιωσιμότητας ήταν που επέβαλαν τον συγκεκριμένο αριθμό αδειών. «Κι από την αρχή της συζήτησης με αυτό το κριτήριο πήγαμε. Δεν είναι τόσο το τεχνικό ζήτημα» είπε.

 

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας απορρίπτει κάθε συζήτηση για "οικουμενική κυβέρνηση", λέγοντας χαρακτηριστικά "ξεχάστε την οικουμενική κυβέρνηση" προϊδεάζοντας ίσως για τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού ο οποίος, να σημειωθεί, ότι προτιμά κάλπες παρά μια νέα κυβέρνηση και μάλιστα α λα Παπαδήμου από την παρούσα Βουλή.

 

«Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στη Βουλή. Οσο για τα περί οικουμενικής, πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός όσων ονειρεύονται να επανέλθουν δια της πλαγίας στις καρέκλες που τους στέρησε ελληνικός λαός» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Καρφώματα» κατά της ΝΔ για τα θέματα διαφθοράς.

 

«Η κρατική διαφήμιση είναι ένα διαχρονικό σκάνδαλο και θα έλεγα σε άπαντες να είναι βέβαιοι πως θα χυθεί άπλετο φως και από εδώ και πέρα η κρατική διαφήμιση θα μοιράζεται με όρους ισονομίας και ισηγορίας... Η ΝΔ αντιδρά γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά της. Διότι κάτω από τις φτερούγες της έβρισκαν κάλυψη» αναφέρει ο κ. Παππάς και συμπληρώνει: «Υπάρχει μια συστηματική διαστρέβλωση και μια συκοφάντηση η οποία προσπαθεί να πείσει πως το κύκλωμα που βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη, λειτουργούσε για λογαριασμό της Κυβέρνησης. Νομίζω πως αυτό αφορά άλλες σκοπιμότητες. Ο κόσμος καταλαβαίνει. Αλλά υπάρχουν και όρια

Σε σχέση με την αδειοδότηση των καναλιών επισημαίνει: «Όταν μια Κυβέρνηση εφαρμόζει αυτό που απαιτεί το ίδιο το Σύνταγμα, αυτό που παρανόμως δεν εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, συντηρώντας την ανομία επί 25 ολόκληρα χρόνια, προφανώς η πρώτη της σκέψη δεν είναι το plan B. Είναι το plan A, δηλαδή η εφαρμογή του Συντάγματος και η κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου. Να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί». «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η διαδικασία που έχουμε ακολουθήσει είναι πλήρως σύμφωνη με το Σύνταγμα, πλήρως θωρακισμένη νομικά. Ασφαλώς, δικαίωμα του καθενός να προσφύγει όπου θέλει, αλλά εγώ προβλέπω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στο ΣτΕ. Και θα με θυμηθείτε. Δημοπρατώντας κάθε άδεια ξεχωριστά έχουμε τη δυνατότητα καταρχήν να μεγιστοποιήσουμε το δημοσιονομικό όφελος και κατά δεύτερο να εξακριβώνουμε σε κάθε στάδιο ποιο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον.
Δεχθήκαμε κριτική γιατί δεν αφήνουνε την αγορά να καθορίσει. O διαφανής κλειστός διαγωνισμός, η δημοπρασία είναι ακριβώς το ιδανικό μοντέλο αγοράς. Νομίζω, λοιπόν, πως αυτή η κριτική έχει ξεπεραστεί.»


Σε σχέση με τους σταθμούς που δεν θα πάρουν άδεια αναφέρει: «Μπορεί ο καθένας να παράγει περιεχόμενο να εκπέμπει μέσω διαδικτύου, δορυφόρου, να μπει στη συνδρομητική τηλεόραση. Ο πάροχος δικτύου είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει το σήμα μόνον όσων σταθμών έχουν άδεια.» «Τζάμπα καβαλάρηδες» των συχνοτήτων δεν θα έχουμε τονίζει.


Σε ότι αφορά την πιθανότητα να έρθουν επενδυτές από τη FYROM ή την Τουρκία προκειμένου να βάλουν χρήματα στην τηλεόραση σημειώνει: «Δεν υπάρχει διαδικασία εκ προοιμίου αποκλεισμού κάποιου. Αλλά, σας βεβαιώνω πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πολλούς και ποικίλους τρόπους να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα. Ουδείς μπορεί να έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει για να υπονομεύσει το κύρος της χώρας.»

Γ.Α

Τελευταία τροποποίηση στις 11:14 - 29 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.