ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μονακό: Στο... πριγκηπάτο κρύβουν τον ρατσισμό!

12:51 - 01 Μαρ 2016 | Πολιτική
Μονακό: Στο... πριγκηπάτο κρύβουν τον ρατσισμό!
Με έκθεση της, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, η Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI), αποκαλύπτει ότι, παρά τις κάποιες βελτιώσεις που έχουν γίνει στον τομέα καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, στο Μονακό κρυβουν κάτω από το χαλί της δημοσιότητας τα φαινόμενα ρατσισμού στο «πριγκηπάτο».

«Υπάρχουν κενά στη νομοθεσία κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στο Μονακό ενώ, δεν συγκεντρώνονται και δεν δημοσιεύονται στατιστικά στοιχεία, για την ρατσιστική και ομοφοβική βία», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ECRI, Christian Ahlund, στο εισαγωγικό μέρος της έκθεσης.

 

«Οι διατάξεις κατά των διακρίσεων πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο και πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την καλύτερη ενσωμάτωση των αλλοδαπών στην κοινωνία του Μονακό», τονίζει ο πρόεδρος της ECRI.

 

Αναφερόμενη στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η έκθεση αναφέρεται στις πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και κατάρτισης στον τομέα της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, που έχουν οργανωθεί στα σχολεία και μεταξύ των αξιωματικών του δικαστικού προσωπικού και της αστυνομίας, και στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την καθιέρωση ενός συμφώνου συμβίωσης ανοικτή σε έτερο και ομοφυλόφιλα ζευγάρια. 

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, τα κενά στο νόμο παραμένουν, όπως το γεγονός ότι ορισμένες ρατσιστικές και homo / τρανσφοβικές πράξεις δεν τιμωρούνται ή το γεγονός ότι στο Μονακό δεν υπάρχει νόμος, που να περιέχει μια γενική απαγόρευση πράξεων κατά των διακρίσεων.

 

Στρασβούργο

Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.