ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραταθεί η αξιολόγηση

13:47 - 01 Μαρ 2016 | Πολιτική
Σταθάκης: Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραταθεί η αξιολόγηση
Στην ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, είπε, μιλώντας στον realfm 97.8, ο υπουργός Οικονομίας, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, την κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου μέσα στον Μάρτιο. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραταθεί. Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης. Νομίζω ότι είναι επιδίωξη και της άλλης πλευράς», είπε ο υπ. Οικονομίας.

Στο ερώτημα αν συμμερίζεται τη θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι αν φτάσουμε Μάιο ή Ιούνιο «καήκαμε», ο ίδιος απάντησε: «Τη συμμερίζομαι απολύτως. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, είναι απόλυτα επιτακτικό για την οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κλείσει η αξιολόγηση».

Ερωτηθείς αν θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι αντιρρήσεις του ΔΝΤ, αρκέστηκε να πει «περιμένουμε».

 

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου μέσα στον Μάρτιο, τονίζοντας: «Είναι αδιανόητο να μην έχουμε αναπτυξιακό νόμο» και συνέχισε λέγοντας: «Ο νόμος έχει ολοκληρωθεί, έχει σταλεί στην Κομισιόν, πήραμε τα σχόλια πριν από τρεις ημέρες, τα οποία είναι γενικώς θετικά και θα τα χαρακτήριζα νομοθετικές βελτιώσεις, εκκρεμεί η αποτίμηση από τους θεσμούς γιατί έχει δημοσιονομικό κόστος και θα κατατεθεί στη Βουλή».

 

Παράλληλα, περιέγραψε τα τρία σημεία που διαφοροποιούν τον νέο αναπτυξιακό νόμο από τον προηγούμενο:

  • «Η φιλοσοφία αλλάζει στο γεγονός ότι ο προηγούμενος ήταν οριζόντιος με τους ίδιους κανόνες για όλες τις επενδύσεις, ενώ ο καινούργιος εισάγει το στοιχείο των στοχευμένων επενδύσεων που παίρνουν καλύτερα κίνητρα και αφορά στο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις καινοτομικές επιχειρήσεις.
  • .Αίρονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τα ποσοστά των ιδίων κεφαλαίων, τις επιδοτήσεις κλπ.
  • Για μεγάλες επενδύσεις, ξένες και εγχώριες, διαμορφώνεται σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τα επτά χρόνια απόσβεσης ενώ ο επενδυτής θα φορολογείται με τον νόμο που ξεκίνησε».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.