ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουζάλας: Το προσφυγικό θα κρατήσει 2-3 χρόνια

17:29 - 02 Μαρ 2016 | Πολιτική
Μουζάλας: Το προσφυγικό θα κρατήσει 2-3 χρόνια
Για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα κρατήσει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες στη χώρα μας, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σημειώνοντας ότι η Ειδομένη, δηλαδή η δίοδος προς την πΓΔΜ, δεν θα ξανανοίξει για τους πρόσφυγες.

Μιλώντας στους δημάρχους στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι η χώρα μας, από χώρα transit, μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης των προσφύγων.

 

Όπως είπε «μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση πρέπει να τους μαζέψουμε, να μην είναι στους δρόμους», τόνισε.

 

«Η προσφυγική κρίση είναι σαν σεισμός, πυρκαγιά και πλημμύρα ταυτόχρονα» είπε ο κ. Μουζάλας επιχειρώντας να τονίσει το έκτακτο της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

 

«Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο»

 

Ωστόσο, νωρίτερα, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), ο κ. Μουζάλας εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ανέφερε ότι σύντομα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τους πρόσφυγες.

 

«Μην πανικοβάλλεστε. Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο. Πρόκειται για ένα έκτακτο γεγονός και θέλει τον χρόνο του μέχρι την τελική διευθέτηση» τόνισε ο κ. Μουζάλας απευθυνόμενος στους περιφερειάρχες. Ο ίδιος σημείωσε ότι η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι «όπου αποκαθίσταται η έννοια του κράτους, η κατάσταση μπαίνει σε τάξη» χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Λέσβου, όπου από 35.000 πρόσφυγες που υπήρχαν προ μηνών έχουν απομείνει 3.000, χωρίς, πλέον, να διαταράσσεται στο ελάχιστο η καθημερινότητα των κατοίκων.

 

Όπως ανέφερε, χωρίς τη συνδρομή των ΟΤΑ και άλλων κοινωνικών φορέων, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση. «Στηριζόμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση και μαζί με την κοινωνία θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:24 - 02 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.