ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε Νταβούτογλου: Μη στέλνετε 1.500 πρόσφυγες την ημέρα

16:17 - 03 Μαρ 2016 | Πολιτική
Τσίπρας σε Νταβούτογλου: Μη στέλνετε 1.500 πρόσφυγες την ημέρα
Οι δύο ηγέτες είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα του προσφυγικού. Διαβάστε τι διημείφθη ανάμεσα στους πρωθυπουργούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στη μείωση και διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, στη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, καθώς και στην 4η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη.

 

Η συνομιλία που είχαν οι κκ Τσίπρας και Νταβούτογλου

 

Tσίπρας: Δεν μπορώ όταν περνούν 1.500 πρόσφυγες την ημέρα να κάνουμε διακυβερνητική συνεργασία. Πρέπει να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία

 

Nταβούτογλου: Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς η Τουρκία θα συμβάλει στο να πάει καλά η Σύνοδος. Μην ανησυχείς θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

 

 

Μπορεί ο Νταβούτογλου να διαβεβαιώνει τον Ελληνα πρωθυπουργό πως τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό η Τουρκία θα συμβάλει στο βρεθεί λύση, ωστόσο η Αγκυρα θα ζητήσει πολλά ανταλλάγματα.

 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η τουρκική πλευρά αναμένεται να επιδοθεί σε ένα άγριο παζάρι. Μάλιστα σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο η συνάντηση «δεν πρέπει να είναι αφιερωμένη αποκλειστικά» στο ζήτημα. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η συνάντηση «πρέπει να αφορά και τις σχέσεις» της Τουρκίας με την ΕΕ.

 

«Δεν θέλουμε η Σύνοδος Κορυφής να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους πρόσφυγες. Πρέπει να λάβει υπόψη το σύνολο των θεμάτων της σχέσης ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ» δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

 

Εκτός από το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Σύνοδος πρέπει να δώσει την ευκαιρία για συνομιλίες σχετικά με το θέμα της κατάργησης των αδειών εισόδου προς τους τούρκους πολίτες, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

 

«Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση, αλλά είναι αδύνατον να το καταφέρουμε σε μία μέρα» ανέφερε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:17 - 03 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.