ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άκαρπη η συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ-Χουλιαράκη

16:31 - 04 Μαρ 2016 | Πολιτική
Άκαρπη η συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ-Χουλιαράκη
Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αντιδρώντας στο υπό προώθηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επί της οδού Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το νέο ασφαλιστικό θα επιφέρει μειώσεις στις συντάξεις τους που θα ξεπεράσουν το 30%. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των νοσοκομείων και την υποχρηματοδότηση τους από το κράτος.


Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κο Γ. Χουλιαράκη και κατέθεσαν υπόμνημα στο οποίο περιγράφουν αναλυτικά τα αιτήματα τους. Τόνισαν για άλλη μια φορά ότι με τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας που εκτελείται, οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας θα κατρακυλήσουν εφέτος στο 5% του ΑΕΠ και ως εκ τούτου οι πολίτες θα βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για αγορά υπηρεσιών.


Η ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξε ότι «κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της κατάστασης που περιήλθε το ΕΣΥ» και ζήτησε την «απόσυρση του Αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου που μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα».


Ο Υπουργός από την πλευρά του ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει την υπογραφή της προς τους δανειστές και θα εφαρμόσει το 3ο Μνημόνιο. Ως εκ τούτου δεν θα αυξηθεί η χρηματοδότηση του ΕΣΥ, της ΠΡΟΝΟΙΑΣ και του ΕΚΑΒ. Δεν θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Υπό το πρίσμα αυτό, οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.