ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Μικρές προσδοκίες για ενιαία στάση

19:30 - 04 Μαρ 2016 | Πολιτική
Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Μικρές προσδοκίες για ενιαία στάση
Χωρίς πολλές προσδοκίες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποσύρθηκε από το Συμβούλιο των Αρχηγών, προκειμένου να συνταχθεί το τελικό κείμενο για το προσφυγικό. Οι ελπίδες ωστόσο, για τη διαμόρφωση ενός ευρέως εθνικού μετώπου είναι ασθενικές.

Ήδη ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που κατέθεσε σχετικό υπόμνημα, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνυπογράψει κοινό ανακοινωθέν και αποχώρησε πριν από λίγη ώρα.

«Η διαδικασία τέλειωσε σε ό,τι αφορά εμάς. Το Συμβούλιο συνεχίζεται με εκείνους που είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση» είπε κατά την αποχώρησή του ο  κ. Κουτσούμπας, εξηγώντας ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η παρουσία του εκεί, καθώς οι αρχηγοί πλέον συζητούν για τη διαμόρφωση ενός κοινού ανακοινωθέντος για το προσφυγικό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το προεδρικό μέγαρο, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε πρόφαση την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την εμπλοκή του στους πολέμους της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει την υπογραφή της πίσω και να σταματήσει η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Το Συμβούλιο δεν αντιμετωπίζει τις ρίζες του προβλήματος, ούτε δημιουργούν έστω ανακούφιση από τον εγκλωβισμό μεταναστών στη χώρα μας, που τις πληρώνει ο ελληνικός λαός» εκτίμησε, σπεύδοντας να συμπληρώσει δυσοίωνα:

«Το μεταναστευτικό δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι αποφάσεις της ΕΕ οδηγούν σε εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς δε , αν εκτός του προσφυγικού τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε δηκτικά: «Ε, καλά, ο Λεβέντης κάθε μία πρόταση λέει και για οικουμενική».

Στην αρχή της σύσκεψης ο πρωθυπουργός παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς έναν καφέ φάκελο, στον οποίο περιέχονταν στοιχεία για την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στη διαχείρισή τους.

Η συνέχεια ωστόσο, αποδείχθηκε δύσκολη, καθώς ο πρωθυπουργός και οι άλλοι αρχηγοί δεν φαίνεται εφικτό ότι μπορούν να συμφωνήσουν για το είδος της διαχείρισης του προβλήματος, τον διαχωρισμό των προσφύγων από τους μετανάστες, τον χαρακτήρα των κέντρων υποδοχής, αλλά και τον αριθμό που μπορεί να φιλοξενήσει η χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:44 - 04 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.