ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου εναντίον ΔΟΛ: Μαίνεται ο πόλεμος

11:07 - 06 Μαρ 2016 | Πολιτική
Μαξίμου εναντίον ΔΟΛ: Μαίνεται ο πόλεμος
Νέο επεισόδιο στον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ Μαξίμου- ΔΟΛ.


Με άρθρο του στη «Βήμα της Κυριακής» ο εκδότης του συγκροτήματος Σ. Ψυχάρης υποστηρίζει ότι προεκλογικά ο Α. Τσίπρας ζήτησε ευνοϊκή αντιμετώπιση του κόμματός του, υποδεικνύοντας μάλιστα αλλαγές προσώπων στον ενημερωτικό τομέα των Μέσων που ελέγχει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Το άρθρο αναφέρει συγκεκριμένα, τα εξής:

«Όλη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. (σ.σ: εννοεί τον Γ. Πρετεντέρη) Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου του Mega με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού.

Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».

Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά.

Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ - ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο Πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει... διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία...»

 

Η δήλωση Γεροβασίλη

 

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξέδωσε λακωνική ανακοίνωση στην οποία σημειώνει τα εξής:

«Απάντηση στα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής:


Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.