ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύελλα για τις καταγγελίες εις βάρος Παπαγγελόπουλου

16:48 - 06 Μαρ 2016 | Πολιτική
Θύελλα για τις καταγγελίες εις βάρος Παπαγγελόπουλου
Αντιδράσεις πυροδοτεί η αναφορά που κατέθεσε η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατηγορώντας τον για ευθεία παρέμβαση στο έργο της με τη μορφή της απειλής.


Την αναφορά έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα το "Βήμα της Κυριακής" και αναφέρει πως οι καταγγελίες αφορούν στην υπόθεση του επιχειρηματία Βγενόπουλου, την οποία έβαλε στο αρχείο πριν από μερικές ημέρες η εισαγγελέας Γ. Τσατάνη.

 

Μιλώντας στο Mega, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, είπε ότι δικαστές και εισαγγελείς δεν πρέπει να έχουν επαφές με κανέναν όσο χειρίζονται υποθέσεις και ότι ακόμη κι αν ένας υπουργός καλέσει έναν εισαγγελέα αυτός πρέπει να του το κλείσει.
"Στην Ελλάδα μιλούν όλοι με όλους και για όλα. Αυτό είναι λάθος. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς για υποθέσεις τις οποίες χειρίζονται και όσο οι υποθέσεις αυτές είναι εκκρεμείς δεν πρέπει να μιλούν με κανέναν. Ούτε με βουλευτές ούτε με υπουργούς, ούτε με άλλους δικαστές, ούτε καν με την οικογένειά τους", είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να θωρακιστεί θεσμικά η δικαστική ανεξαρτησία.

 

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας για την υπόθεση: "Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει και στα μουλωχτά κάνει αυτά τα οποία καταγγέλλει. Στο όνομα ενός δήθεν πολέμου κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής έχουμε καταργήσει τα πάντα. Διάκριση των εξουσιών. Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα", υπογράμμισε.


Να παραιτηθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης΄, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
"Είναι υπουργός Δικαιοσύνης και θα πάει η δικογραφία στη Βουλή και θα καθίσει στη θέση του; Η στοιχειώδης πολιτική ευθιξία, που πιστεύω να την έχει και να παραιτηθεί. Αν δεν την έχει φαίνεται ότι ο ίδιος δεν έχει καθόλου την έννοια της συνείδησης", δήλωσε.


"Παρακολουθώ το δημόσιο βίο 60 χρόνια. Πρώτη φορά γίνεται καταγγελία εκ μέρους δικαστού για ανάμειξη υπουργού. Καταγγελία δεν έχει γίνει ποτέ", είπε στην ίδια εκπομπή ο πρώην Αρεοπαγίτης και τέως γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

 

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος διαψεύδει ότι απείλησε την εισαγγελική λειτουργό και σε δήλωσή του αναφέρει:


"Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της. Η κα Τσατάνη παραδέχεται στην ανακοίνωση της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία της επίσκεψης της, επικαλείται δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντηση μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω. Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάνη. Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του".

Τελευταία τροποποίηση στις 14:55 - 06 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.