ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος Κορυφής-Ολάντ: «Ασφάλεια στο Αιγαίο-Αλληλεγγύη με Ελλάδα»

14:23 - 07 Μαρ 2016 | Πολιτική
Σύνοδος Κορυφής-Ολάντ: «Ασφάλεια στο Αιγαίο-Αλληλεγγύη με Ελλάδα»
Στην ανάγκη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και συνεργασίας με την Τουρκία, ώστε να βοηθηθούν οι πρόσφυγες, αλλά και να ανακοπούν οι ροές της παράτυπης μετανάστευσης και να προστατευτούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αιγαίο εστίασε, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Πρέπει να οικοδομήσουμε μια ειλικρινή σχέση με την Τουρκία που σημαίνει ότι θα υπάρξει βοήθεια από την Ευρώπη στη χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα αλλά και συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου», συμπλήρωσε.

Όπως είπε «πρέπει να υπάρξει ασφάλεια στο Αιγαίο. Υπάρχουν ήδη τα πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται εκεί, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και βοήθεια προς την Ελλάδα που αποτελεί το ευρωπαϊκό σύνορο».

«Θα πρέπει η Τουρκία να διασφαλίσει τη διαδικασία μετεγκατάστασης. Όλες οι χώρες της ΕΕ και η Γαλλία έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για την απορρόφηση προσφύγων», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο βαλκανικός διάδρομος είναι κλειστός και η Ελλάδα υποδέχεται το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων και πρέπει να βοηθήσουμε. Για να περιοριστούν οι ροές θα πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία.

«Αλληλεγγύη με Ελλάδα, συνεργασία με την Τουρκία και ασφάλεια των συνόρων, είναι το πλαίσιο που πρέπει να κινηθούμε», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αποδέχονται όλους τους όρους της Τουρκίας

Τελευταία τροποποίηση στις 14:47 - 07 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.