ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Süddeutsche Zeitung: Οι δύο κρίσεις δεν συνδέονται

16:09 - 07 Μαρ 2016 | Πολιτική
Süddeutsche Zeitung: Οι δύο κρίσεις δεν συνδέονται
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στο μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης εν μέσω των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας εστιάζοντας στο πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας φροντίζει να διαχωρίζει δημοσίως με ιδιαίτερη προσοχή την προσφυγική από την οικονομική κρίση. Ακόμη και στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο τονίζεται ότι το ένα δεν έχει να κάνει με το άλλο» επισημαίνει το δημοσίευμα.


Επικαλούμενη πηγές της Κομισιόν, η εφημερίδα τονίζει ότι «οι δύο κρίσεις δεν συνδέονται άμεσα, αλλά φυσικά και είναι πολιτικά συνδεδεμένες». Αυτό φαίνεται, εξηγεί, και από τις σχέσεις Βερολίνου - Αθήνας.


«Το κλίμα έχει αλλάξει. Ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που το καλοκαίρι έθεσε ζήτημα Grexit, δείχνει ξαφνικά κατανόηση για την οικονομική ανάγκη της Ελλάδας» γράφει η εφημερίδα και αιτιολογεί την αλλαγή στάσης με την εξής πρόταση:


«Η Γερμανία γνωρίζει πολύ καλά ότι χρειάζεται τη βοήθεια της Αθήνας στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης. Όπως και να το κάνουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ βρίσκονται στην Ελλάδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.