ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Οι όροι για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

21:58 - 07 Μαρ 2016 | Πολιτική
Τσίπρας: Οι όροι για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλυσε σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής, τους όρους για να συναινέσει στο άνοιγμα κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη Σύνοδο των 28 ότι το άνοιγμα κεφαλαίων στην Τουρκία, δεν μπορεί να τεθεί, αν προηγουμένως δεν υπάρξουν ουσιαστικά βήματα από πλευρά της, για εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Αγκυρας και για το θέμα του casus belli.

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές αυτή είναι και η απάντηση προς τη ΝΔ στις αιτιάσεις της ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρατήσει την Κύπρο.

 

Παράλληλα, αναφερόμενος στις εξελίξεις του σημερινού Eurogroup, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, φέρεται πως εμφανίστηκε ευχαριστημένος. Ο πρωθυπουργός μίλησε για πολύ θετικές ειδήσεις, αναφερόμενος στην αξιολόγηση που αναμένεται να έχει κλείσει πριν το Πάσχα αλλά στην έναρξη της συζήτησης για το χρέος που τοποθετείται μέσα στον Απρίλιο.

 

Σε ό,τι αφορά πάντως τη Σύνοδο για το προσφυγικό, ο Τούρκος πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα ότι θα θέσει δυναμικά και το ζήτημα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ξαναήρθα στις Βρυξέλλες για δεύτερη φορά. Αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την Ευρώπη και πόσο σημαντική είναι Ευρώπη για την Τουρκία. Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας. Ο μόνος δρόμος είναι αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη για την ήπειρό μας. Πρέπει να δούμε όλη την εικόνα. Χαίρομαι που σήμερα υπάρχει συνείδηση για τις προκλήσεις», σημείωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.