ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι απαντά το Μαξίμου για το ταξίδι στη Σμύρνη

14:09 - 09 Μαρ 2016 | Πολιτική
Τι απαντά το Μαξίμου για το ταξίδι στη Σμύρνη
Θετικά αποτιμά το Μαξίμου το ταξίδι του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στη Σμύρνη στο πλαίσιο του 4ου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας. «Οι συναντήσεις, έγιναν σε θετικό κλίμα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πάνω σε θετική ατζέντα, ώστε να προωθηθεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος, στην βάση κλίματος εμπιστοσύνης» επισημαίνουν κύκλοι του πρωθυπουργού.

Απαντώντας στη δριμεία κριτική που δέχθηκε ο κ. Τσίπρας για την κατευναστική, όπως του αποδίδουν στάση που τηρεί έναντι της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, οι συνεργάτες του σημειώνουν:


«Από την πλευρά του Πρωθυπουργού υπήρξε σαφής τοποθέτηση ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις και ανοιχτή κριτική ως προς το ζήτημα αυτό. Υπήρξε επίσης ανοιχτή αναφoρά του Πρωθυπουργού στο ζήτημα του Casus belli.


Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που μιλάει ανοιχτά για τα ζητήματα αυτά μέσα στην Τουρκία. Το ίδιο είχε γίνει άλλωστε και κατά το πρόσφατο ταξίδι στην Άγκυρα».
Σε ότι αφορά το Προσφυγικό. Προσθέτουν, ότι «Υπήρξε επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας. Έτσι καθιερώνεται η ταχεία και άμεση επανεισοδοχή των μεταναστών που δεν τυγχάνουν διεθνούς προστασίας, σε τουρκικό έδαφος, γεγονός σημαντικό για την εξουδετέρωση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης».


Κατά το Μαξίμου, στο πεδίο της στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, προωθήθηκαν σημαντικά θέματα, όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης και η υπερταχεία Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης. (Σιδηροδρομική Εγνατία). Επίσης αποφασίστηκε να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.