ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας εναντίον Τουσκ: Μην ενθαρρύνετε όσους αγνοούν κοινές αποφάσεις

09:04 - 10 Μαρ 2016 | Πολιτική
Τσίπρας εναντίον Τουσκ: Μην ενθαρρύνετε όσους αγνοούν κοινές αποφάσεις
Ο πρωθυπουργός καλεί τον Ντόναλντ Τουσκ να μην ενθαρρύνει όσους αγνοούν τις κοινές αποφάσεις των «28».

«O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογραμμίζει ότι «περιμένουμε ο κ. Τουσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν».


Να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τουσκ μέσω Twitter ανέφερε ότι το κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων δεν είναι μονομερής ενέργεια, αλλά εφαρμογή μέρους των αποφάσεων των «28».


Μάλιστα, ο Ντ.Τουσκ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ευχαριστώντας τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για «την εφαρμογή τμήματος της συνεκτικής πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».


Στην απάντησή του προς τον Τουσκ με τέσσερα tweets, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι «ο βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων» και ότι «η ΕΕ δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα».
Ακόμη, καλεί τον κ. Τουσκ να επικεντρώσει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των «28» και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν.


Άμεση η αντίδραση της ΝΔ

 

Αμεση ήταν και η αντίδραση της ΝΔ στο tweet Τουσκ, η οποία επίσης με tweet του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου καλούσε το Μαξίμου να διαψεύσει άμεσα τον πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διαφορετικά «υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα».


Πάντως, μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στο twitter ο κ. Κουμουτσάκος επέμεινε λέγοντας ότι «τα γριφώδη του πρωθυπουργού δεν συνιστούν διάψευση του κ. Τουσκ». Επιπροσθέτως, καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει εάν έδωσε ή όχι τη συγκατάθεσή της η Ελλάδα για κλειστά συνορα όπως δηλώνει ο κ. Τουσκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.