ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: «Απαράδεκτες οι αξιώσεις της Τουρκίας-Με τριαντάφυλλα η απάντηση Τσίπρα»

16:09 - 10 Μαρ 2016 | Πολιτική
ΠΑΣΟΚ: «Απαράδεκτες οι αξιώσεις της Τουρκίας-Με τριαντάφυλλα η απάντηση Τσίπρα»
Επικίνδυνο χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τους χειρισμούς του στο προσφυγικό και τα όσα συμφώνησε με την Τουρκία. Ακόμη, ορμώμενο από τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αναφορικά με το κλείσιμο των συνόρων, τονίζει ότι η Ευρώπη καθίσταται όμηρος των σχεδιασμών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, το ότι ο κ. Τουσκ «χαιρετίζει ως απόφαση των 28» το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, ενισχύει την άποψη ότι «η Ευρώπη απεμπολεί τις ευθύνες για το προσφυγικό και τις αρχές της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και καθίσταται όμηρος των σχεδιασμών της Τουρκίας».

«Η Τουρκία παράλληλα προβάλλει απαράδεκτες αξιώσεις σε σχέση με κατοχυρωμένα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ δεν διστάζει με σημερινές δηλώσεις του υπουργού της επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, να υπονομεύει και τα όσα υποτίθεται ότι συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες», συμπληρώνει.

Τα μείζονα προβλήματα όμως, συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, είναι δύο: Ότι ο κ. Τουσκ μιλά για «ομόφωνη απόφαση», διαψεύδοντας ευθέως τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Ότι ο κ. Τσίπρας «απάντησε» στις τουρκικές προκλήσεις μόνο με «τριαντάφυλλα και χαμόγελα», αφήνοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις να εξελίσσονται εις βάρος μας.

«Συμπεραίνουμε ότι ο κ. Τσίπρας, είτε κατάλαβε, είτε δεν κατάλαβε τι συμφώνησε (και τι οι άλλοι απεργάζονται), είναι εξίσου επικίνδυνος», καταλήγει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.