ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβέρνηση «αδειάζει» τον Πειραιά και εθνικές οδούς από πρόσφυγες

23:05 - 10 Μαρ 2016 | Πολιτική
Η κυβέρνηση «αδειάζει» τον Πειραιά και εθνικές οδούς από πρόσφυγες
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταφορά 700 προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε Τρίκαλα, Λάρισα και Άγιο Ανδρέα σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, εντοπίστηκαν και προωθήθηκαν σε δομές φιλοξενίας ομάδες προσφύγων που βρίσκονταν εγκαταλειμμένοι – αρκετοί από παράνομους διακινητές – σε διάφορα σημεία (βενζινάδικα κ.λπ.) κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου. Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι προκειμένου οι πρόσφυγες να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης ή αισχροκέρδειας από επιτήδειους.

 

Στην επιχείρηση μεταφοράς  συντονίστηκαν με επιτυχία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ με μέριμνα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συμπληρώθηκαν όλες οι ανάγκες των δομών αυτών σε απαραίτητα είδη (υπνόσακοι, τρόφιμα κ.λπ.).

 

Σημειώνεται ότι στους 41.973 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα σύμφωνα με το συντονιστικό. Μέχρι χθες το μεσημέρι από το συντονιστικό αναφερόταν ότι περίπου 35.000 πρόσφυγες και μετανάστες ήταν στη χώρα. Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού Γιώργος Κυρίτσης αποκάλυψε ότι πλέον μιλάμε για 42.000 πρόσφυγες. «Χοντρικά», όπως είπε ο κύριος Κυρίτσης, βρίσκονται περίπου 10.000 στα νησιά, άλλοι 10.000 στην Αττική και 20.000 στην υπόλοιπη χώρα. Σήμερα μάλιστα η κυβέρνηση άλλαξε και το νούμερο που έδινε για την Ειδομένη, καθώς σύμφωνα με τον κύριο Κυρίτση εκεί βρίσκονται περίπου 12.000 άνθρωποι (μέχρι χθες τους «μετρούσαν» 8.550).

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.