ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Αλληλεγγύη προς την Ελλαδα απο τον αρμόδιο επίτροπο

14:28 - 11 Μαρ 2016 | Πολιτική
Κομισιόν: Αλληλεγγύη προς την Ελλαδα απο τον αρμόδιο επίτροπο
Σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, για να επιβεβαιώσει εκ νέου την πλήρη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων που έχουν αποκλειστεί στη χώρα.

Ο Επίτροπος κ. Στυλιανίδης, δήλωσε: «Η αλληλεγγύη βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου μέσου, που δημιουργούμε για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης εντός της Ευρώπης. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο επισκέπτομαι σήμερα την Αθήνα. Για να επιβεβαιώσω την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και να συζητήσω και να συντονίσω τις μελλοντικές συμπληρωματικές μας δράσεις. Έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο: να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις αυξανόμενες ανάγκες των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Ελλάδα και να απαλύνουμε τον πόνο τους. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

 

Επιπλέον, ο Επίτροπος κ. Στυλιανίδηςεπαίνεσε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που επιδεικνύει για τα άτομα που αναγκάζονται να διαφύγουν από πολέμους και συγκρούσεις και πρόσθεσε: «η γενναιοδωρία του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες αποτελεί παράδειγμα για όλους μας».

 

Το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων του νέου χρηματοδοτικού μέσου θα διατεθούν στην Ελλάδα, της οποίας οι οικονομικές και διοικητικές ικανότητες έχουν φτάσει στα όριά τους εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης. Η σημερινή συνάντηση αποτέλεσε πρόσφορη ευκαιρία για να συζητηθεί, στο πλαίσιο της αμοιβαίας κατανόησης, η εξέχουσα σημασία της διαβούλευσης και του συντονισμού με την Ελλάδα, όσον αφορά την εφαρμογή του νέου αυτού χρηματοδοτικού μέσου με τους οργανισμούς του ΟΗΕ και τις υπόλοιπες ανθρωπιστικές οργανώσεις.

 

Νωρίτερα εντός της εβδομάδας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε τη συμφωνία των κρατών μελών σχετικά με την πρότασή της για ένα νέο μέσο παροχής βοήθειας έκτακτης ανάγκης ύψους 700 εκατ. ευρώ, με στόχο να παρασχεθεί ταχύτερη στήριξη στα κράτη μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις, όπως η αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού προσφύγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.