ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα «Πόθεν Έσχες» Κυριάκου θέτει το Μαξίμου

14:51 - 11 Μαρ 2016 | Πολιτική
Θέμα «Πόθεν Έσχες» Κυριάκου θέτει το Μαξίμου
Η ανακίνηση θέματος «Πόθεν Έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση μεταξύ Μαξίμου- Συγγρού.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα. Έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις», επισημαίνουν κύκλοι της Συγγρού, υποστηρίζοντας ότι οι ορκωτοί λογιστές έχουν ελέγξει όλα τα σχετικά παραστατικά.

 

Ωστόσο, το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος προκάλεσε αίσθηση με την βαρύτατη καταγγελία ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται στις 13 Μαρτίου 2013 να αγοράζει μετοχές της εταιρείας Samsung στο ιαπωνικό χρηματιστήριο έναντι 10.912 δολαρίων, τις οποίες πούλησε έπειτα από ένα χρόνο με ζημία έναντι 9.000 ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται ότι η κείμενη νομοθεσία από το 2003 απαγορεύει στους βουλευτές να επενδύουν σε μετοχές, ενώ την ίδια στιγμή, ο κ. Βαρεμένος, ενισχύοντας το πολεμικό κλίμα, υποστηρίζει ότι οι επίμαχες μετοχές δεν περιελήφθησαν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2012, πράγμα που συνέβη μεταγενέστερα, το καλοκαίρι του 2013.

 

Ο πρόεδρος της επιτροπής έθιξε το ζήτημα στη σημερινή συνεδρίαση, εκτός ημερησίας διάταξης, προκαλώντας την αντίδραση του προερχόμενου από τη ΝΔ αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος διερωτήθηκε για τη σκοπιμότητα της πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας ότι το έτος που αναφέρεται η επίμαχη συναλλαγή είχε εξονυχιστικός έλεγχος παλαιότερα.

 

Στο μικροσκόπιο και ο Σταθάκης

 

Το θέμα με το πόθεν έσχες του Προέδρου της ΝΔ θα επανέλθει στη συνεδρίαση της Επιτροπής την προσεχή εβδομάδα. Εκεί θα τεθεί και η υπόθεση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος έστειλε έναν ογκώδη φάκελο με όλα τα έγγραφα (συμβόλαια, παραστατικά, ιστορικό) για την περιουσιακή κατάσταση της οικογένειάς του τόσο για την κινητή όσο και για την ακίνητη.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομίας είχε παραλείψει να δηλώσει ποσά σε τραπεζικές καταθέσεις ύψους 1.800.000 ευρώ και συμμετοχή σε 36 ακίνητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.