ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζουράρις:Κακώς ο Καμμένος θέτει ζήτημα Μουζάλα-Ούτε συγγνώμη για μια γκάφα

20:48 - 16 Μαρ 2016 | Πολιτική
Ζουράρις:Κακώς ο Καμμένος θέτει ζήτημα Μουζάλα-Ούτε συγγνώμη για μια γκάφα
Την αντίθεσή του με τον Πάνο Καμμένο, σχετικά με το θέμα Μουζάλα, εξέφρασε ο Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή "Οι Απέναντι" με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη.

Ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, προερχόμενος από το κόμμα Πυρίκαυστος Ελλάδα, τόνισε πως ο Γιάννης Μουζάλας δεν χρειάζεται ούτε να παραιτηθεί, αλλά ούτε καν να ζητήσει συγγνώμη για μια γκάφα, για ένα γλωσσικό ολίσθημα, για μια ανοησία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

Επίσης, κ.Ζουράρις έκανε λόγο περί όνου σκιάς και σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να εμμένουμε σε τέτοια θέματα και απέδωσε την "γκάφα" του κ. Μουζάλα στην κόπωση αλλά και στις συνεχείς επαφές του υπουργού με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους παράγοντες των Βρυξελλών, οι οποίοι συστηματικά αποκαλούν "Μακεδονία" τα Σκόπια.

 

«Το θέμα δεν είναι ο κ. Μπουζάλας», υποστήριξε ο κ. Ζουράρις, «αλλά η ελεεινή πολιτική της Ελλάδας επί 25 χρόνια, που δεν κατήγγειλε ποτέ την "Ενδιάμεση Συμφωνία" και δεν υποχρέωσε τους Ευρωπαίους να αποκαλούν τα Σκόπια με το προσωρινό επίσημο όνομα, δηλαδή "FYROM" ».

 

Ο κ. Ζουράρις υπενθύμισε πως όποιος παραχωρεί όνομα, εκχωρεί έδαφος, αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση Μουζάλα, καθώς έγινε εκ παραδρομής και μάλιστα το πήρε πίσω.

 

Όσον αφορά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό είπε ότι ευθύνες έχουν οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί και η Ελλάδα, αλλά πρέπει να γίνει σωστά ο επιμερισμός των ευθυνών. Σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία, ανέφερε ότι όπως όλοι οι πόλεμοι, έτσι και αυτός κάποια στιγμή θα λήξει και ίσως σύντομα οδηγηθούμε σε μια αποκλιμάκωση. Τέλος, ο κ. Ζουράρις κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ για την κακή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα, κάνοντας μια αναφορά και στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204, λέγοντας πως και τότε τα στρατεύματα που άλωσαν την Πόλη ξεκίνησαν από τις Βρυξέλλες...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.