ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε «τεντωμένο σχοινί» η κυβέρνηση- Ο Τσίπρας αποφασίζει για Μουζάλα

09:44 - 17 Μαρ 2016 | Πολιτική
Σε «τεντωμένο σχοινί» η κυβέρνηση- Ο Τσίπρας αποφασίζει για Μουζάλα
Μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο τελευταίος, φέρεται να απέσυρε το τελεσίγραφο σύμφωνα με το οποίο θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση, αν ο Γιάννης Μουζάλας δεν είχε εκδιωχθεί.

Μάλιστα, η τελευταία ανάρτηση του κ. Καμμένου στο Twitter, εκλαμβάνεται από πολλούς ως μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ότι υποχωρεί για μια ακόμη φορά. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ό,τι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις αύριο (σ.σ. σήμερα) η ΚΟ των ΑΝΕΛ ζητά την παραίτηση Μουζάλα».

Παράλληλα, όπως αναφέρουν καλά επιβεβαιωμένες πηγές από το στενό περιβάλλον του Πρωθυπυργού, η τύχη του κ. Μουζάλα, θα κριθεό μετά την επιστροφή και των δύο από τα ταξίδια τους· αφενός μεν ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες το επόμενο διήμερο για τη Σύνοδο Κορυφής, αφετέρου δε, είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ στις 23 Μαρτίου.

Σε μια προσπάθεια όμως εκτόνωσης της κυβερνητικής κρίσης, ο κ. Καμμένος δείπνησε στο σπίτι του με τον Νίκο Παππά και τον Τέρενς Κουίκ σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κυβερνητική κρίση και να μεταπεισθεί ο κ. Καμμένος και να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Κι αυτό γιατί αν ο υπουργός Αμυνας αποχωρήσει και ρίξει την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο με όλα τα μέτωπα ανοιχτά και με το δύσκολο δίλημμα να αναζητήσει άλλη συνταγματική λύση και νέους κυβερνητικούς εταίρους.

Να θυμίσουμε ότι χθες το πρωί, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Καμμένος, μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής σύσκεψης όπου συζητήθηκε το θέμα Μουζάλα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη του διευκρινίζοντας ότι αυτός που δεν έχει την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ είναι μόνο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δεν κάνει πίσω ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του φέρεται να δήλωσε στον κ. Καμμένο: «Δεν υποχωρώ. Όποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%». Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα αναζητήσει «συνταγματικές λύσεις» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξετάσει ενδεχόμενους νέους συσχετισμούς δυνάμεων.

Είναι ενδεικτικό ότι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης έκαναν ασπίδα γύρω από τον Νίκο Μουζάλα και δήλωσαν ότι είναι αδιανόητο να παραιτηθεί για ένα γλωσσικό ολίσθημα.

Σύσκεψη με το Γ.Ε.ΕΘ.Α.

Μέσα σε όλα αυτά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συγκάλεσε για σήμερα, Πέμπτη, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ζήτησε μάλιστα σε δύο από τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, να επιστρέψουν εσπευσμένα στην Ελλάδα, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:59 - 17 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.