ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «Μακεδονικό» στοίχισε τη διαγραφή του Φαήλου από τη ΝΔ

10:24 - 17 Μαρ 2016 | Πολιτική
Το «Μακεδονικό» στοίχισε τη διαγραφή του Φαήλου από τη ΝΔ
Τη διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη από τη ΝΔ ανακοίνωσε η Συγγρού, μετά την εμπρηστική ανάρτηση του στελέχους του κόμματος με την οποία υπονοεί ότι ο Γιάννης Μουζάλας θέλει εκτέλεση στου Γουδή.

Συγκεκριμένα ο κ. Κρανιδιώτης σχολίασε στο διαδίκτυο: «Βρε τον Μουζάλα. Το αμόλησε το Μακεδονία για τα Σκόπια σε εθνική μετάδοση. Ο Τσίμας ο γεροκνίτης ρίγισε από την Σνοφίτικη ηδονή, αλλά το πέρασε ντούκου για να μην καρφωθεί. Έξι ακόμα κυπαρίσσια στο Γουδί τομάρια κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα».

Η ανάρτηση προκάλεσε πολιτική ένταση με αποτέλεσμα αργά χθες βράδυ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης να αποφασίσει την διαγραφή του.

Σε λιτή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ σημειώνονται τα εξής: «Μετά τις τελευταίες του δηλώσεις, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι προφανές ότι έθεσε τον εαυτό του εκτός της Νέας Δημοκρατίας».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει το προκλητικό σχόλιό του για το Γιάννη Μουζάλα.

«Η δήλωση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φ. Κρανιδιώτη σχετικά με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, προκαλεί αποτροπιασμό και παραπέμπει ευθέως σε φασιστικές απόψεις και πρακτικές. Η ΝΔ δεν μπορεί να είναι όμηρος της ακροδεξιάς της πτέρυγας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς απάντησε ο Φαήλος

Η απάντηση του Φαήλου Κρανιδιώτη στην διαγραφή του, ήρθε με εκτενή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου χαρακτηρίζει τη ΝΔ «μπλε Ποτάμι» και προαναγγέλλει την ίδρυση συντηρητικού κόμματος.

Το κείμενο που συνοδεύεται από παραδοσιακό τραγούδι με τίτλο «θα στις κόψω τις κοτσίδες» κλείνει ως εξής: «Όποιος μιλάει όσο δυνατά πρέπει για να μην τον ενοχλεί ή κάνει service στον Τσίπρα με παραγγελιές, είναι συνένοχος του. Εγώ δεν πρόκειται να γίνω, διότι δεν μεγάλωσα σε γυάλα, σε κάνα πατρογονικό πολιτικό τιμάριο αλλά στον αληθινό κόσμο της εργασίας. Και όταν η Πατρίδα μου προδίδεται και καταστρέφεται, δεν κάνω χατήρια στους ενόχους, διότι τάχα ως πολιτικοί κάνουμε κάτι σαν κοινή δουλειά, είμαστε ένα σινάφι εναλλάξ διαχείρισης της εξουσίας, όπου η «αστική ευγένεια» υπερτερεί του καθήκοντος στην Πατρίδα. Ο Μπιθικώτσης έλεγε «όλοι στην ίδια σκάφη πλένουμε τα ρούχα μας». Ε, λοιπόν, αγαπητέ Κυριάκο, εγώ και πολλοί άλλοι τα πλένουμε χώρια…».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:38 - 17 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.