ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος Κορυφής-Νταβούτογλου: «Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και τους εαυτούς μας»

11:23 - 18 Μαρ 2016 | Πολιτική
Σύνοδος Κορυφής-Νταβούτογλου: «Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και τους εαυτούς μας»
Με το χαμόγελο στα χείλη προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ελπίζω ότι θα επιτύχουμε τον στόχο μας να δώσουμε μία λύση στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά και να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με την Ε.Ε. δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου από τις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να δούμε πώς θα βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, αλλά και να έχουμε οφέλη και οι δύο ήπειροι», πρόσθεσε ο κ. Νταβούτογλου.

Σημείωσε ακόμη ότι τα ανθρωπιστικά ζητήματα είναι πέραν κάθε διαπραγμάτευσης για την Τουρκία, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ο μεγάλος αριθμός των προσφύγων που φεύγουν από την Τουρκία για την Ευρώπη.

 

Τούρκος αξιωματούχος: «Η Τουρκία θα πιέσει την Ε.Ε. για τη διαδικασία ένταξής της»

Όπως ανέφερε νωρίτερα ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος, στις σημερινές συζητήσεις του με τους ηγέτες της Ε.Ε. ο κ. Νταβούτογλου αναμένεται να πιέσει για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση.

«Η Ε.Ε. πρέπει να δει τη συνολική εικόνα», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας: «Υπάρχουν αρκετές συμφωνίες για την διαδικασία πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.. Έχουμε ήδη εκπληρώσει τα αρχικά κριτήρια για πολλά κεφάλαια, οπότε πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά βήματα που (χρειάζονται) να γίνουν για να ανοίξουν αυτά τα κεφάλαια και αυτή παραμένει η προσδοκία μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 18 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.