ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσφυγικό: Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στο Μαξίμου-Παρών ο Μουζάλας

16:20 - 19 Μαρ 2016 | Πολιτική
Προσφυγικό: Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στο Μαξίμου-Παρών ο Μουζάλας
Σύσκεψη με αντικείμενο το προσφυγικό έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τους συναρμόδιους υπουργούς και συνεργάτες του, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η κυβερνητική εκπροσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, καθώς επίσης και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι για την εφαρμογή της συμφωνίας η Ελλάδα θα λάβει άμεσα ουσιαστική ενίσχυση σε υποδομές και προσωπικό, ενώ τόνισε ότι πλέον τίθενται τρία φίλτρα τα οποία θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία «σημαντική διπλωματική επιτυχία» της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι όλες αυτές τις ημέρες, αθόρυβα μεν αλλά σε συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία, εργαστήκαμε να αποτρέψουμε παράλογες απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς που ήθελαν να βάλουν στο τραπέζι το κυπριακό πρόβλημα.

Συμπλήρωσε ότι με τη συμφωνία τίθενται τρία φίλτρα για μείωση των ροών από τις τουρκικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά, ή τη διατήρησή τους στα μειωμένα επίπεδα των τελευταίων ημερών.

Τα τρία αυτά φίλτρα είναι:

  • Το χτύπημα του δικτύου των διακινητών στις τουρκικές ακτές που αποτελεί υποχρέωση της Τουρκίας
  • η δέσμευση της Τουρκία να άρει τα προσκόμματα ώστε η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να είναι αποτελεσματική
  • εφόσον δεν λειτουργήσουν αυτά, δίνεται ισχυρό αντικίνητρο στους πρόσφυγες, καθώς αυτοί που θα έρχονται εκτός της νόμιμης οδού δεν θα έχουν προτεραιότητα
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.