ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετωπική σύγκρουση για τη Δικαιοσύνη απόψε στη Βουλή

10:10 - 22 Μαρ 2016 | Πολιτική
Μετωπική σύγκρουση για τη Δικαιοσύνη απόψε στη Βουλή
Χαμηλό πολιτικό βαρομετρικό προοιωνίζονται όσα πλανώνται τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις προθέσεις του πρωθυπουργού, ενόψει της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για θέματα Δικαιοσύνης και διαφθοράς που αναμένεται να ξεκινήσει το απόγευμα στη Βουλή.

Σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους βουλευτές του κόμματός του και να μεταφέρει τη δημόσια αντιπαράθεση σε ένα πεδίο που θεωρεί προνομιακό, ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε τη σημερινή συνεδρίαση με σκοπό, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, «να εκθέσει το λεγόμενο σύστημα διαπλοκής, που είχε στηθεί επί χρόνια στην Ελλάδα με τη συνέργεια πολιτικών και οικονομικο-εκδοτικών παραγόντων, τη χρησιμοποίηση των τραπεζών και την εξουδετέρωση της Δικαιοσύνης».

Κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο κυβερνητικός εταίρος Π. Καμμένος έχουν προϊδεάσει απειλητικά τις προηγούμενες ημέρες ότι προσέρχονται με στοιχεία, αυτή τη φορά όχι μόνο σχετικά με τις λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού και φοροφυγάδων, αλλά και για αδήλωτες υπεράκτιες εταιρείες, νέους λογαριασμούς και ακίνητα, βάζοντας φωτιά στον κομματικό ανταγωνισμό.

Είναι πρόδηλο, όπως παρατηρούν έμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές, ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει να ωθήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη σε απολογητική θέση, ενώ στο στόχαστρο, όπως επιβεβαιώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί και ο Β. Βενιζέλος.

Πρόγευση όσων μέλλεται να ακουστούν είχε δώσει ο πρόεδρος των Αν.Ελλ  κ. Καμμένος δηλώνοντας ότι ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και ο ελληνικός λαός να μάθει ποιοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους. 

Στη συζήτηση θα λάβουν επίσης μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος- πέτρα του σκανδάλου για την Αντιπολίτευση-ενώ την Πέμπτη, οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.