ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικοινωνία Τσίπρα- Στόλτενμπεργκ: Μπλοκαρισμένη η συμφωνία

15:13 - 23 Μαρ 2016 | Πολιτική
Επικοινωνία Τσίπρα- Στόλτενμπεργκ: Μπλοκαρισμένη η συμφωνία
Ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε τα παράπονά του στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για τη γενικότερη λειτουργία και επιχειρησιακή ικανότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο σε ότι αφορά τις προσφυγικές ροές.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως έγινε γνωστό χθες, τηλεφώνησε στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ζητώντας της άμεση εφαρμογή της συμφωνίας καθώς και υποστήριξη σε υλικοτεχνικό επίπεδο.

 

Ο κ. Τσίπρας, όμως, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα εκτός από την κυρία Μέρκελ τηλεφώνησε και στον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στον οποίο και μετέφερε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμβάλλει ενεργά στη μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

 

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο κ. Στόλτενμπεργκ ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό υπομονή και κατανόηση αφού όπως είπε οι όποιες αδυναμίες οφείλονται στο γεγονός ότι η δραστηριότητα της Συμμαχίας στο Αιγαίο βρίκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο.

 

Σημειώνεται ότι χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη παραδέχτηκε ότι «δεν έχουμε δει σημαντική μείωση ροών προς τη χώρα» και υπογράμμισε πως για ένα άμεσο χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατό να φανούν αποτελέσματα από αυτό το σχέδιο. «Αρκετοί θα παραμένουν εδώ», είπε και ανέφερε πως συγκεκριμένος αριθμός προσφύγων θα μετεγκατασταθεί προς την ΕΕ.

 

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη κάνει παρέμβαση και στην Κομισιόν εκθέτοντας τη συγκεκριμένη κατάσταση στον ειδικό συντονιστή για την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, Μάαρτεν Φέρβει ο οποίος είχε βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Δευτέρα μαζί με τον αρμόδιο επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 

Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία καθώς από τις αρχές της εβδομάδας υπήρξαν παράνομες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, παρά τη συμφωνία της Παρασκευής.

 

Πληροφορίες, μάλιστα, εμφανίζουν τον πρωθυπουργό αν δεν αλλάξει η εικόνα να κάνει παρέμβαση στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε και αν χρειαστεί ακόμη και στον Τούρκο πρωθυπουργό.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.