ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραγδαίες εξελίξεις: Ποτάμι καλεί ΠΑΣΟΚ για συνεργασία

12:24 - 30 Μαρ 2016 | Πολιτική
Ραγδαίες εξελίξεις: Ποτάμι καλεί ΠΑΣΟΚ για συνεργασία
Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επικοινώνησε το πρωί τηλεφωνικώς με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με δική του πρωτοβουλία.

Λίγες ώρες μετά την πολύωρη, πλην όμως άσφαιρη συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και την διαπλοκή, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε δριμεία κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής του κινήματος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης.

 

Επιδίωξη του Σταύρου Θεοδωράκη είναι να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, υπό την προϋπόθεση ότι θα διευρυνθεί η προσπάθεια με τη συμμετοχή και άλλων διάσπαρτων κινήσεων που κινούνται στις παρυφές του ενδιάμεσου χώρου.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 17:00 στη Βουλή.

 

«Η συζήτηση πρέπει να γίνει για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» εξηγούν στη Σεβαστουπόλεως, και προσθέτουν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει ήδη στείλει πρόσκληση εκλογικής συνεργασίας και στην κεντροδεξιά «Δράση» του Θόδωρου Σκυλακάκη, η οποία απάντησε θετικά.

«Σημασία έχει πόσοι θα μείνουν στο δωμάτιο. Αν είναι μόνο ο Σταύρος και η Φώφη, δεν έχει νόημα», υπογραμμίζουν στελέχη του Ποταμιού, τα οποία έχουν πειστεί για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκουν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα νέο, προοδευτικό μέτωπο.

 

Στη συζήτηση στη Βουλή, όλοι πρόσεξαν ότι η κυβέρνηση απέμεινε πλέον χωρίς στρατηγικούς συμμάχους. Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην ανάγκη σχηματισμού νέας κυβέρνησης, κόβοντας κάθε γέφυρα με το Μαξίμου, ενώ την ίδια ώρα επέδειξε ιδιαίτερη πολιτική αβρότητα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

 

Αλλά και η κυρία Γεννηματά, αυτή τη φορά κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί για να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.