ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτροπή Θεσμών&Διαφάνειας: Όσα ειπώθηκαν για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Τσατάνη

18:26 - 31 Μαρ 2016 | Πολιτική
Επιτροπή Θεσμών&Διαφάνειας: Όσα ειπώθηκαν για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Τσατάνη
Κανείς δε βγήκε σοφότερος από όσους βουλευτές συμμετείχαν στην επιτροπή Θεσμών-Διαφάνειας της Βουλής, που αφορούσε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Δικαιοσύνη για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Η «μίνι» συνεδρίαση διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ενώ στη διάρκειά της δεν προέκυψε κανένα νέο στοιχείο από τους «πρωταγωνιστές» - δηλαδή τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε ως ανακρίβειες και ψευδολογίες τις καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη περί παρέμβασής του στην υπόθεση Βγενόπουλου, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί της ιδίας και όσων τις αναπαράγουν είναι «μνημείο υποκρισίας».

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η υπόθεση είναι «στημένη» λέγοντας ότι η αναφορά της κ. Τσατάνη αποδεικνύει πως «πρόκειται για μια ερασιτεχνική προσπάθεια εμπλοκής μου», ενώ επανέλαβε τις καταγγελίες του περί «μαφιόζικου σχεδίου» με στόχο την σπίλωσή του.

Τον ίδιο χαρακτηρισμό («μνημείο υποκρισίας») επιφύλαξε και για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί παρεμβάσεών του στο θέμα των προαγωγών δικαστών.

Ο συμμετέχων στη συνεδρίαση υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αν και είχε ελάχιστη συμβολή στη συζήτηση, στήριξε τον αναπληρωτή υπουργό του για την περίφημη συνάντηση που είχε με την κυρία Τσατάνη, χαρακτηρίζοντας «θεμιτό» να συζητούν δύο δικαστικοί την πορεία μίας υπόθεσης. «Όταν μου τηλεφωνεί δικαστικός που μπορεί να είναι και γνωστός μου, δεν θα έλεγα στη γραμματέα μου 'μην απαντάς'. Μπορεί να είναι θεμιτή η διάστιξη στα θέματα για το πρακτέο μίας υπόθεσης ανάμεσα σε δύο νομικούς λειτουργούς» είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την υπόθεση το εκφράζω εγώ»

Στο σημείο αυτό παρενέβη με ερώτηση-καρφί ο κ. Βενιζέλος, ρωτώντας τον υπουργό εάν έχει εκχωρήσει δικές του αρμοδιότητες στον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για θέματα διαφθοράς.

Η απάντηση του υπουργού ήταν, βεβαίως, αρνητική.

Οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου είχαν... ρυθμό πολυβόλου και ήταν άκρως δυναμικές. Μάλιστα  ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε εμφατικά: «αυτά που λέω εγώ εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο». Αποδίδοντας τις ενέργειες των πρώην βουλευτών σε προσπάθειες να δημιουργηθούν πολιτικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος αντέκρουσε, επίσης, ως «γελοίες» τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για σχέσεις του με τον επιχειρηματία Βγενόπουλο καθώς και για τις αιτιάσεις του ότι συγγενικό του πρόσωπο έχει μετοχές στη Marfin: «ο ισχυρισμός ότι οι συναντήσεις μου με τον Βγενόπουλο συνιστούν σχέση είναι αυτοχρήμα γελοίος» είπε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.