ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: Μπροστά με οκτώ μονάδες η Νέα Δημοκρατία

11:57 - 02 Απρ 2016 | Πολιτική
Δημοσκόπηση: Μπροστά με οκτώ μονάδες η Νέα Δημοκρατία
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που δίνει προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων στο «γαλάζιο» κόμμα.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, δείχνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5% . Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι με 2,5% έκαστο.

 

Το 4% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Ένωση Κεντρώων. Το προβάδισμα της ΝΔ αποδίδεται κυρίως στο προσφυγικό, που φαίνεται ότι «πληγώνει» την κυβέρνηση.


Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τις εντυπώσεις στη συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή με 23% έναντι 16% του πρωθυπουργού.
Το 66% θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού από την κυβέρνηση είναι λανθασμένη (το 48% διαφωνεί απόλυτα και το 18% μάλλον διαφωνεί) και μόλις το 20% την επικροτεί (8% συμφωνεί απόλυτα με αυτή και 12% μάλλον συμφωνεί).


Το 47% θεωρεί ότι η παρουσία προσφύγων στην Ελλάδα αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα, ενώ το 43% όχι.
Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης, καθώς το 50,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ, ενώ το 20,5% εκτιμά ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Σε ανάλογο πνεύμα και ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, το 31,5% επιθυμεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία και το 36% επιθυμεί άλλη εξέλιξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.